sunnuntai 12. tammikuuta 2014

-Kutsut-

Varhain keskiviikkona odottelin, että posti aukeaa. Vein nimittäin postiin ison kangaskassillisen kutsuja, joiden oli määrä tavoittaa vieraat torstaina. Jotain hämärää tapahtui postissa, koska kutsut olivat osalla kutsuttavista torstaina ja osalla vasta perjantaina. Pienoinen pettymys ykkösluokanpostimerkkeihin, koska tottakai tässä kohtaa kävi vielä niin, että esimerkiksi minun äitini ja pikkusiskoni saivat eri päivinä kutsut (onneksi pikkusiskoni otti asian tyynesti ja malttoi odotella vielä perjantain postia). ;) Torstaina meidän häihin tuli muutamia ilmottautumisia, sekä kehuja kutsuista, sekä kiitosta selkeästä infosta! (Kyllä oli hymy herkässä torstaina). Itse tosin pelkäsin koko torstain, että joku kutsuttavista soittaa, että kutsun "sivut" on liimautuneet yhteen. :D En olisi uskonut, että näiden kutsujen tekemiseen uppoaa 3 ½ liimapuikkoa, joten sivujen liimautuminenkin olisi ollut ihan mahdollista tuolla liiman määrällä mitä näihin kortteihin upposi.


Siirsin hetki sitten kuvia korttien askartelun varrelta, joten luvassa paljon kuvia. Muutama kuva on varmasti vilahtanut jo täällä blogissa, koska onhan näiden korttien askartelu aloitettu heinäkuun helteissä. :) Ihan mieletöntä, että kutsut ovat jo vieraiden käsissä. :) Kutsuja oli ihana suunnitella, ja muuttuihan tuossa vuoden ensimmäisinä kuukausina tummansininen korttipohja täysin valkoiseen. Tummansininen oli nimittäin aluksi aika vahvana vaihtoehtona häiden "pääväriksi". Jossain kohtaa tummat värit alkoivat tuntumaan liian synkiltä ja kesästä asti olemmekin haalineet kasaan "tavaroita"/materiaaleja, jotka ovat valkoisia, harmaita tai vaaleansinisiä. Lumihiutaleita tullaan näkemään meidän häissä useissa eri kohdissa. Lumihiutaleet tulivat luontevasti tuon kutsukorteissakin olevan lumihiutalenauhan vuoksi.


Ylhäällä oleva kuva on otettu kortista silloin kesällä, eli tuohon kohtaan jäimme. Talvea lähestyessä sain inspiksen liimailla tuota nauhaa kortteihin, joka osoittautui oletettua hankalammaksi. Onneksi ei vielä ollut ihan hirveä kiire, joten sain rauhassa laitella nauhoja kutsuihin. Tosin muutamaa korttia en voinut lähettää sen takia, että nauhat olivat aivan vinossa. :D Onneksi ahkeroimme kesällä kutsuja sen verran, että muutaman kortin hävikki ei haitannut. 
Eli tässä kohtaa näettekin oikeastaan kutsun kannen. Kutsun kanteen leikkasimme tuon neliön pahvista, jonka päälle tuli sellaista kiiltävää paperia. Neliö on sellaisilla pienillä liimatyynyillä tuolta ylä- ja alanurkista siten, että nauhan pujottaminen oli mahdollista. Muutenhan tuohon neliöön tuli samaisilla liimatyynyillä tuo sydän ja teksti "Kutsu", sekä nuo perinteiset sormustarrat.


Ylhäällä vielä kuvaa hieman kauempaa kortista tuossa kohtaa, kun nauha on pujotettu korttiin ja pyrkimyksenä saada nauhat edes lähes samaan linjaan. ;) Voitteko uskoa, että tuollaisen nauhan leikkaamisesta tulee sellaista aivan pientä pölyä ihan törkeästi! Jouduin aina kesken askartelun pestä käsiä ja pöytää, koska muuten pölyä olisi ollut ihan jokapuolella. Nauhaa jäi yli kaksi kokonaista rullaa, joten vielä niille yritämme keksiä jotain käyttöä sitten hääjuhlassa tai kiitoskorteissa.. 


Tässä kuvassa huomaakin hyvin, että nauhat lähtivät repsottamaan tuolta kortin reunasta. Onneksi niitä pystyi vielä fiksailemaan, kun nauhat olivat ensimmäisestä liimauksesta kuivuneet. Tässä kohtaa olin jo melko tyytyväinen, koska enää ei puuttunut kuin kutsun tekstin liimaus ja infon taittelu kutsun sisään, sekä osoitekorttien leikkaaminen ja liimaus.


Pitihän sitä ikuistaa jokainen hetki kutsukorttien parissa. ;) Tuo kasa on vielä ihan pieni siihen nähden kuinka paljon kaikkea roskaa ehti syntyä. Näköjään tässä kohtaa menossa jo toinen liimapuikko. Tajusin jossain kohtaa, että en ollut missään kohtaa laskenut, että riittääkö tuo nauha edes kaikkiin kortteihin. Voitte varmasti uskoa, että pieni jännitys oli tässäkin kohtaa mukana, kun nauhat rupesivat hupenemaan. 


Eiköhän näistä kuvista saa jo ihan hyvän käsityksen siitä, että miltä meidän kutsut näyttivät.
Kutsukorin infosta teimme sellaisen melko rennon, mutta kuitenkin sellaisen, että siinä tulee ilmi kaikki olennainen. :) Kutsukortit sujahtivat valkoisiin kuoriin ja osa vieraista sai sen perus "tahdon" postimerkin ja isovanhemmat, sekä vanhemmat postimerkin minusta ja miehestäni lapsena. :) Omakuvapostimerkki keräsi paljon kehuja. 


Ja vielä loppuun pakko vilauttaa ne omakuvapostimerkit. Suosittelen ehdottomasti näitä ainakin vanhemmille, isovanhemmille ja sisaruksille. :) Mietimme, että ne kaikista läheisimmät osaavat arvostaa tätä pientä panostusta heidän korteissaan. Ja tämähän osui täysin oikeaan. Kaverit tai serkut tokkopa säilövät postimerkkiä, jossa me olemme lapsina (tai mistäs sitä tietää)..


Seuraavaksi sitten suunnittelemaan kiitoskortteja. ;) Mietittiin miehen kanssa, että miten olisi omakuvapostimerkki hääkuvasta? Pihistetäänkö vai panostetaanko? Se menisi kyllä todennäköisesti kaikille vieraille. 

14 kommenttia:

  1. Lumihiutalenauha tuo kutsuihin kivasti talvisuutta ja lisäväriä. Meilläkin osa kutsuista matkasi kaksi päivää - tai oikeastaan viikonlopun yli - vaikka kuinka oli 1. luokan merkit. Olihan se ärsyttävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman tuota nauhaa kortit olisivat olleet melko tylsät. :) Tuota vähän pelkäsin, että osa saa kutsun kuitenkin myöhemmin, mutta siihen ei oikein itse voi tuon enempää vaikuttaa. :)

      Poista
  2. Ihana tuo omapostimerkki. Ja muutenkin tosi hienot kutsut. Noiden tekemisessä on nähty vaivaa. Tällaisen kielipoliisin tarkkaa silmää tietysti "häiritsee" runon selkeät virheet, mutta lyyrikoille sallitaan tietysti tällaiset häiritsevyydet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postimerkkiin olimme tosi tyytyväisiä. :) Täytyy jatkossakin kokeilla noiden tilaamista. Oli tosi vaikeaa valita runoa, mutta tuo oli yksi omista suosikeistani, vaikka en mikään runoilija ole. :) Tosin itse en ole mikään kielipoliisi, eli varmasti menee tuosta monikin kohta oman silmän ohi.

      Poista
    2. No oikeastaan siellä nyt oli vain yksi sanajärjestys, joka itseäni häiritsi. Kukaan muu ei varmasti huomaa mitään :)

      Poista
    3. Ok. :) Onkos kyseessä tuo kohta "ilman toista olla on mahdoton", eli kuuluisi olla "on olla"? :D

      Poista
    4. Juuri näin. :) Tosin jos olla ja on olisi toisinpäin niin kuulostaisi vieläkin oudommalta eli mieluummin sitten noin :) (vaikka noin tuo predikaatti olisikin oikeinpäin). Mahdoton-sanan paikkahan tässä on vähän mahdoton, mutta riimin kannalta sen pitää olla tuossa. "Oikein" (suomen kielessä on aika vapaa sanajärjestys, mutta nämä kuulostavat omaan korvaani oikeimmilta muodoilta) tämä olisi kait: Ilman toista on mahdoton olla tai On mahdoton olla ilman toista tai jopa Mahdotonta on olla ilman toista (mutta silloin pitäisi taivuttaa partitiivissa). :D Heh, ei ollut tarkoitus lähteä ihan näin tarkkaa analyysia tekemään. Sovitaan vain, että runo on kaunis :)

      Poista
    5. Haha. :) Johan tuli kielioppia. ;) Kiitoksia kuitenkin analyysistä.

      Poista
  3. Voi, että mitkä merkit ootte kyllä hommanneet! aivan ihanasti sinetöi kokonaisuuden <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos Korppu. :) Merkkien takia tuli nukuttua muutama yö heikosti, kun pelkäsin etteivät ne ehdi riittävän ajoissa perille. Onneksi ehtivät. :)

    VastaaPoista
  5. Kauniit kutsut! Meillä on muuten ihan sama teksti kutsussa, mutta vuosia on 7 :) Meillä tulee hääpäivänä siis tasan 7 ensi tapaamisesta, joten siksikin tämä teksti sopii niin hyvin :)

    VastaaPoista
  6. Ihanat nuo postimerkit! Sai hymyilyttämään! :) Piste ii päälle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)