tiistai 6. toukokuuta 2014

Juhlapaikkana Ometta

(Kuva on otettu paljon ennen häitä)

Tässä postauksessa kerron hieman enemmän meidän juhlapaikasta, eli Lehmonkärjen Ometasta. Yritän esitellä myös mahdollisimman kattavasti meidän häiden menun, sekä sivuan hieman tuota budjetti asiaa. Näin alkuun muutama sananen yhteydenpidosta juhlapaikan omistajien kanssa. Olin Lehmonkärjen omistajien kanssa pääsääntöisesti yhteydessä puhelimitse, sekä sähköpostilla. Toki oli pitkiäkin hetkiä, ettei mitään kysyttävää ehtinyt syntymään, mutta kyllä sitä toisinaan tuli läheteltyä sähköposteja hyvinkin tiiviisti. Vastaukset sähköposteihin sain todella nopeasti, joka on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen asia, koska ensimmäisen varteenotettavan juhlapaikan kohdalla, yhteistyö loppui todella hitaan yhteydenpidon vuoksi (odottelimme pelkkää tarjousta yli kuukauden).  
Ensin viestit Lehmonkärkeen koskivat lähinnä juhlapaikkaa, mutta häiden lähestyessä vistien ja puheluiden sisältö liittyi vahvasti ruokaan, sekä mahdollisiin hääparin tarjoamiin juomiin, sekä alkumaljoihin. Juhlapaikalla kävimme ensimmäisen kerran kesällä 2013, jonka jälkeen juhlapaikalla tuli käytyä yhden kerran yhdessä kaasojen, sulhaspoikien, sekä pikkusiskon kanssa. Lähempänä häitä teimme vielä yhden reissun miehen kanssa juhlapaikalle. Valokuvaajat/videokuvaajat kävivät omatoimisesti juhlapaikalla ennen häitä, ja vielä päivää ennen häitä tapasimme useampien henkilöiden kanssa juhlapaikalla. Päivää ennen häitä juhlapaikalla riittikin väkeä. 
Suosittelen ehdottomasti, että juhlapaikalla käydessä tulisi otettua paljon kuvia, koska ainakin itse unohdin heti kotiin päästyäni esimerkiksi pöytien ja tuolien määrät, vaikka mukamas olin ne niin hyvin laskenut. Itseäni helpotti huomattavasti se, että jokaisella kerralla minulla oli mukana joku kaveri tmv. Toisen henkilön näkemykset nimittäin auttoivat paljon ongelmakohtien ratkomisessa. Sulhasen mielipide pysyi vahvasti Ometan kannalla heti kesästä 2013 lähtien, joten oli helppoa olla sitä mieltä, että Ometta on meille se oikea. 


(Kuva toiselta käynniltä Ometassa)

Täytyy mainita, että saimme pienen tuntuman Lehmonkärjen Catering palveluista jo kesällä 2013. Vietimme nimittäin neljän yön verran aikaa kesälomastamme tutustuessa hääpaikan miljööseen. Mökkeilyn ja rentoutumisen lisäksi osallistuimme yhtenä torstai-iltana Ometassa järjestettävään Herkkujen iltaan. Ajatuksena oli saada hieman tuntumaa siitä, että minkälaista ruokaa tulemme häissämme nauttimaan. Herkkujen ilta antoi vastauksen moneen mielessä pyörineeseen kysymykseen, koska tapasimme ihan livenä vielä nuo Lehmonkärjen omistajatkin. Herkkujen illan aikana tutkimme muutenkin juhlatilaa, sekä näimme ihan realistisesti tilan mahdollisuudet, sekä mahdolliset ongelmakohdat. 
Vinkkinä kaikille Ometassa häitään tai muita juhlia suunnitteleville: tulevan kesän Herkkujen illat löytyvät jo Lehmonkärjen sivuilta. Nopealla vilkaisulla illat järjestetään heinäkuussa jokaisena keskiviikko iltana, joten suosittelen ehdottomasti hyödyntämään yhden illan ensi kesästä Ometan Herkkujen illan parissa.

Lehmonkärjen tämän vuoden hääbuffettia pääset tarkastelemaan täältä. Meidän häämenu kasattiin osittain tuon valmiin version mukaan, mutta pääruoka keksittiin yhden hääpalaverin aikana kaasojen kanssa. Onneksi pääruoka sai kannatusta myös Lehmonkärjestä. Ensimmäinen ehdotuksemme menusta ylitti suunnitellun budjetin roimasti, joten viilasimme menua Lehmonkärjen omistajan kanssa vielä ihan sen mukaan, että saamme sen mahtumaan suunniteltuun budjetiin. Olisi tietysti ollut järkevää selvittää hieman alkuun, että mikä ainakin tulee maksamaan meidän menussa liikaa, mutta ei sitä menua onneksi hirveäst tarvinut muuttaa. Meidän menu näytti häissä seuraavalta (maku oli taivaallinen):

Menu

Alkuruoat

Pippurilohta & mummonkurkkuja
Sitruunaruoholla ja chilillä marinoituja jokiravunpyrstöjä ja fenkolia
Härän paahtopaistia, rucolaa, parmesanlastuja ja balsamicosiirappia
Nastolan kotijuustoa ja porkkana-appelsiinihilloketta
Kanacaesarsalaattia
Viherversosalaattia
Leipälajitelma

Pääruoka

Burgundinpata

Jälkiruoka

Hääkakku

Baileys-suklaamoussekakku

Herkkubuffet

Herkkubuffetista voit saada takuuvarmat sokerihumalat! 
Karkit ovat saaneet häihin sopivat nimet. 
Mukana mm. White wedding.

Juomat

Ruoan kanssa: maito, vesi mehu, sekä
hääparin tarjoama lasillinen viiniä, olutta, siideriä tai lonkeroa.

Jälkiruoan kanssa: kahvia tai tee.

Ometan baarista saa lisää täytettä lasiinsa yleisimmillä maksuvälineillä, sekä pöytiin jaetuilla drinkkilipuilla.

Ravintolan baari on avoinna aina kello 01.30 asti.

Alkuruokapöytään kuului viherversosalaatti, leipälajitelma ja voi, sekä vesi, maito ja mehu. Menun hinnaksi tuli henkilöä kohden tuolla meidän menulla 37€, joka sisälsi myös hääkakun, kahvin ja teen. Näiden lisäksi menun hintaan sisältyi paksut servetit. Ometan tilavuokraksi tuli 500€, koska meidän vierasmäärä ei täyttänyt 80 henkeä. Yli 80 hengellä tilavuokraa ei olisi veloitettu, mutta tokihan kustannukset olisivat nousseet myös vierasmäärän kasvaessa, joten emme todellakaan pitäneet tuota tilavuokraa kohtuuttomana.
Iltapalaksi meillä tarjottiin karjalanpiirakoita, munavoita, sekä vihersalaattia. Iltapalan hinnaksi tuli 5,50€ henkilöä kohden. Yhteensä ruokaan kului henkilöä kohden 42,50€.
Kaiken ruoan lisäksi meidän häissä oli todella suuren suosion saanut karkkibuffet! Karkkibuffettiin meillä oli varattu reippaasti karkkia, mutta ihan hirveää määrää emme kotiin häiden jälkeen kantaneet (kiitos siivouksessa auttaneet, jotka käskemättä tekivät vielä häiden jälkeisenä sunnuntaina pussit itselleen). Tarkkaa summaa en osaa sanoa karkkibuffetille, mutta karkeasti arvioituna karkkeihin meni noin 100€. Karkkibuffettia varten ostin pieniä kauhoja (7€) ja isommat emalikauhat (8,80€). Karkkibuffettia varten minulta löytyi suurin osa purnukoista. Muutaman purkin lainasin, ja kaksi kappaletta ostin buffaa varten. Yhteensä buffettiin upposi suunniteltua enemmän, mutta oli se sen arvoista. :P Niin ja menihän niihin paperipusseihin muutama euro. ;) Sanotaanko, että buffetin hinta jäi alle 200euron, mutta melko lähelle mennään kyllä tuota summaa, jos ihan jokaisen namin ja koristeen haluaa laskea. Meidän karkkibuffettiin sujahti myös pari pussillista purkkaa.
Karkkibuffetista teen todennäköisesti ihan oman postauksen, mutta alla pieni palanen meidän häiden karkkibuffetista. Melkein jokainen purkki sai koristeeksi tuollaisen lumihiutaleen. Jokaisessa lumihiutaleessa oli häihin liittyvä huumorimielellä tehty teksti esimerkiksi. Game over, I do, White wedding, Blushing Bride, Something old.

(Pieni palanen meidän karkkibuffettia)

Tarjosimme vieraille perinteisen alkumaljan onnitteluiden kohdalla, sekä yhdet juomat ruoan kanssa. Ruoan kanssa oli mahdollisuus saada lasi viiniä, olutta, siideriä tai lonkeroa. Drinkkilippujen kanssa kävimme suurta pohdintaa, mutta aivan viime hetkellä pihistimme tässä kohtaa, koska vieraille "ilmaisien" juomien tarjoaminen olisi nostanut hirveästi lopullista hintaa. Juomien hintoja en tässä kohtaa lähde erittelemään, mutta noin 1000 euron paikkeilla oli lopullinen summa pelkästään jo noiden juomien kohdalla. Tokihan lopulliseen laskuun sisältyi bändille tarjotut useammat juomat, valokuvaajien muutamat, sekä hääparin nauttimat juotavat.. Olihan tuo sulhanen sitten tarjoillut shotteja vähän isomalla kädellä vieraille, mutta sehän kuuluu asiaan. :P
Lisäksi toinen kaasoista keksi hauskan ohjelmanumeron, jossa sai etsiä drinkkilippuja juhlatilan kätköistä. ;) Yllättäen kaikki liput oli löydetty illan aikana. Näistä lipuista lisää kohdassa, jossa käsitellään ohjelmanumeroita.



Juhlapaikkana Ometta oli todella helppo koristella, koska ilman mitään koristeitakin Ometta on järkyttävän kaunis. Omaa silmääni miellytti ehdottomasti kiviset seinät, sekä puiset pöydät ja tuolit. Meillä pöydät jätettiin ilman pöytäliinoja, koska ne pöydät eivät meidän mielestä mitään liinoja tarvinneet. Pöytiin meillä tuli sellaiset pitkät lasiset alustat, joiden päälle teimme kynttilöistä asetelmia. Asetelmien väleissä oli lumispraylla maalattuja käpyjä, sekä timantteja ja lumihiutaleconfetteja. 
Jokaiseen pöytään tuli yksi kertakäyttökamera, menu ja ohjelmatötteröt. Näiden lisäksi pöydissä oli tietysti ne perus lautaset, aterimet, viinilasit, lasit, sekä servetit. Pöydän päissä oli pöytänumerot, jotka oli ehkä ainut juttu johon en panostanut ollenkaan ja se harmitti hieman, koska pöytänumerot oli sellaiset valmiit lärpäkkeet, jotka eivät pysyneet kovinkaan kivasti pystyssä (muistaakseni toinen kaasoista teippasi pöytänumerot kiinni pöytiin?).
Häiden koristeluista taidan tehdä ihan oman postauksen, koska siihen kuuluu kaikki leikkinurkat, vessan koristeet, pienet yksityiskohdat, ulkotulet jne. :) Lyhyesti: Ometasta oli todella helppo tehdä meidän mieltymyksien mukainen juhlapaikka. Vieraat kehuivat kovasti juhlapaikan tunnelmaa, joka oli mielestämme myös kovin onnistunut, vaikka takkatulesta emme päässeet nauttimaan. Onneksi järki sanoi, että juhlapaikassa ihmiset lämmittävät jo sen verran, että takan palaessa läkähdymme. Minähän selvisin koko päivän ilman mitään hartiahuivia tai boleroa! (tosin sellaista en sitten edes ostanut, koska sää vaikutti melko lämpöiseltä).


Juhlapaikka oli helppo siivota juhlien jälkeen, koska meidän täytyi vain kantaa omat tavarat pois. Muu siivous kuului paikan hoidettavaksi. Sunnuntaina olimme jo aamupäivästä siivoamassa, mutta ymmärtääkseni siivousta ei siihen aikaan olisi vielä tarvinut tehdä. Meillä vaan oli jo sunnuntaina melkoinen kiire kodin kautta lentokentälle, joten hääyön jälkeisestä aamusta ei ole mitään sellaista rauhallinen herätys, pussailua, yhteinen aamupala avioparina muistoja. Hääyön jälkeen mies veti unta melkein siihen asti, että lähdettiin kotia kohti. Minä kävin saamasassa yhdet itkupotkuraivarit juhlapaikan pihalla, koska juhlapaikan avain oli hukassa (ei tosin meidän toimesta). Onneksi kuitenkin kaikki kääntyi meidän onneksi, ja saimme tavarat pois juhlapaikalta ajoissa. 

(Ikkunalaudalla kynttelikkö, sekä nähtävästi vielä meidän yksi viiri, joka pääsi mukaan hääkuviin)

Mitähän muuta minulla olisi sanottavaa juhlapaikasta? Melkoisesti tuli taas kehuttua Omettaa, mutta mitä sitä turhia keksimään mitään negatiivista, jos ei sellaista ole. :) Kaikki sujui mainiosti koko juhlapäivän ajan. Muutamista kuvista olen löytänyt sellaisen huvittavan pehmolelun roikkuvan parven kaiteesta esimerkiksi meidän häätanssin aikana. :D Olisikohan sulhaspojat pistäneet pehmolelun roikkumaan jossain kohtaa parven kaiteesta? Kyseessä sellainen ruskea apina. Toivottavasti  ei apina sentään roikkunut vihkimisen aikana.


Selvisipä mysteeri apinan tarina heti äskeisen kirjoitettua. Kyseessä ei ollutkaan sulhaspoikien pehmolelu, vaan kyseessä onkin meidän bändin maskotti. En ole varmaan aikaisemmin kertonut meidän häissä esiintyneestä bändistä, joten tässä pientä infoa. Meidän häissä esiintyi Jack and the Rippers nimeä kantava Hyvinkäältä kotoisin oleva bändi. Voin lämpimästi suositella kyseistä bändiä! :)

Tuleeko jotain kysyttävää meidän juhlapaikasta?

(Ps. Bloggaaja ei hyödy postauksesta mitenkään,
 mutta kiitokset vielä tätäkin kautta Lehmonkärjen väelle, jos satutte tätä lukemaan.)

2 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta tuo paikka! :) se oli meilläkin hetken harkinnassa, jos olisimme pitäneet häät lähellä kotipaikkakuntiamme. Saako kysyä miten tuo alkoholijuomien maksullisuus toimi? Meillä tulossa sama juttu ja se aiheuttaa vähän stressiä. Pelätään että vieraat kaikkoaa aikaisin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana se olikin! :) Meillä Lehmonkärki valikoitui juhlapaikaksi, vaikka asummekin melko kaukana Asikkalasta. Meillä kukaan ei valittanut alkoholijuomien maksullisuudesta, tosin meillä se kerrottiin jo kutsukortin infossa. Muistaakseni jossain olen sen infon täälläkin esitellyt, mutta voin uudelleen sen vaikka täällä vilauttaa, jos sitä ei muuten löydy.
      Meillä vieraat pysyivät kyllä hyvin juhlassa loppuun asti, vaikka joutuivat itse juomia maksamaan. Yllätyin oikeastaan, että kuinka hyvin asiaan suhtauduttiin, mutta kai jokainen tajusi sen, että Ometassa mentiin ihan ravintolan hinnoilla. :)
      Älä turhaan stressaa tuosta juoma asiasta. Ei kukaan varmasti ilmaisen viinan takia kenenkään häihin mene (toivottavasti).

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)