sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Drinkkilipuista ja kutsun infosta

Tänään ahkeroimme mieheni kanssa viimeiset osoitteet kutsuihin, jotta saamme kutsut ensi viikolla "postipojan" kannettavaksi. Voin kertoa, että jouduin hieman hellittämään tämän perfektionisti luonteeni kanssa. Mieheni vakuutteli, että eivät ne vieraat sitä osoitelappua tarkastele vatupassilla, taikka huomioi kutsukorttien narujen hieman vinoa linjaa (toivottavasti). :D Huomasin myöskin, että liimaukset ovat osassa korteissa pettäneet, mutta pienellä fiksauksella siitäkin selvittiin. Pitää pitää mielessä, että emmehän me tavoitelleet korteissa mitään kutsukorttifirmojen tasoa, vaan kauniita itsetehtyjä kutsuja. Mielestäni onnistuimme kutsuissa hyvin ja odotankin jo, että pääsen niitä vilauttamaan täällä blogissa.

Kutsukortit sisältävät virallisen kutsun, sekä infon. Info oli mielestäni todella vaikea rakentaa, mutta se on nyt tuon näköinen kun on. Tosin tänään huomasin meidän infossa pienen unohduksen, mutta sekin korjaantuu kyllä itse hääjuhlassa. Eihän kukaan tiedä, että mitä infossa "piti" lukea. ;) (Paitsi ne muutamat vieraat, jotka seuraavat blogia). Tämä unohdus liittyi kohtaan, jossa kerromme näin: "Ruokailun yhteydessä tarjoillaan normaalit ruokajuomat. Ravintolan baarista saa lisää täytettä lasiinsa yleisimmillä maksuvälineillä. Juhlapaikallamme on A-oikeudet, joten omat taskumatit jääköön kotiin". Unohtunut asia liittyy niihin meidän drinkkilippuihin! Meidän siis piti mainita tuossa kohtaa, että tarjoamme vieraille muutamia drinkkilippuja, joita vastaan he saavat mietoja alkoholijuomia määrän x. Meinasin jo kirjoittaa lisäyksen tähän ja aloittaa infojen tulostuksen uudestaan, mutta onneksi järkevä mieheni taas toppuutteli. Mieheni oli aivan oikeassa, että jos joku kutsutuista jättää tulematta häihin sen takia, että kutsussa ei mainita ilmaisesta alkoholitarjoilusta, niin ehkä parempi jäädä kotiin. Jää sitten lippuja enemmän toisille. ;)

Drinkkiliput oli vielä kokonaan tekemättä, joten päätin heti korttitalkoiden jälkeen alotiella drinkkilippujen väsäilyn. Tosin siinä ei kova homma ollut koska netissä on vaikka mitä ihania sivustoja, jotka tarjoavat ilmaisia tulostettavia kuvia. Täältä löysin meidän drinkkilipulle pohjan, johon valitsin vain värit ja sopivan tekstin (teksti saattaa vielä muuttua). Tässä kuitenkin idea "lipuista" tai oikeastaan ympyröistä, joilla meidän häissä saa lunastaa itselleen mieluisan miedon alkoholijuoman.


Itselleni näistä tulee mieleen lasinaluset, joten melko sopiva drinkkilipuksi. :) Tuo vaaleampi harmaa näkyy tässä koneella jotenkin huonosti, mutta tulostettuna siinä on ihan selvä teksti "LISÄÄ TÄYTETTÄ LASIIN". Vielä mietin, että lisäisinkö ympyrään tekstin "Drinkkilippu"? Ajattelin, että liput olisivat jokaisen omalla paikalla valmiina, ja kaasot tai bestmän voisivat näistä sitten mainita häiden alussa.. Kuulostaako aivan pöljältä? Tuossa kuvassa on siksi kuusi noita ympyröitä, koska nuo tulostettuna on juuri yksi A4 paperi täynnä (säästetään paperia). ;)

Ihan mielenkiinnosta haluaisin kysyä, että kuinka monen häissä hääpari tarjoaa ilmaista alkoholia? Meillä varmasti tarjottaisiin enemmänkin "ilmaisia", jos juhlapaikalle saisi tuoda omia juomia, mutta ravintolan hinnoilla ei siihen ole mahdollisuutta. Tosin nyt asiaa pidempään mietittynä olen ajatellut tämän olevan hyvä ratkaisu, nimittäin en toivo, että kukaan pelkän alkoholin takia tulee meidän häihin. Haluan, että ihmisillä on muut syyt tulla juhlimaan meidän tärkeää päivää.
Olen myös miettinyt, että kuinkakohan moni vieraista tajuaa edes ajatella, että kuinka paljon yhden henkilön ruoat ja juomat tulevat kustantamaan? Meillä budjettia rakennettiin ajatuksella 100€/hlö, joten mielestäni ihan kohtuudella tulemme tarjoamaan jokaiselle vieraalle ruokaa, juomaa, kakkua, karkkia jne..

Tekisi niin mieli vilauttaa kutsuja, mutta harmikseni ne ovat tuossa kangaskassisa odottelemassa keskiviikkoa. Seuraavana projektina pöytäkoristeiden testausta. :) (Se tosin saa odottaa seuraavia vapaapäiviä).

15 kommenttia:

  1. Onpas ihanat drinkkiliput, ei noihin drinkkilippu nimeä enään tarvitse pistää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kivalta ne näyttivät, kun eilen yhden "arkillisen" tulostin ja leikkasin. Värit ovat vahvemmat tulostettuna tosin, kun tuossa kuvassa.

      Poista
  2. Hauska idea nämä drinkkiliput! Hyvältä myös näyttävät mielestäni jo nyt :)
    Ja sulho ihan oikeassa siinä, ettei sellaisia häihin edes tarvita joille ilmainen alkoholi on kaikista tärkeintä häissä. Tuleepahan sitten iloisena yllätyksenä juhlijoille :) Meillä talo tarjoaa alkoholit(eli me), mutta juhlapaikalla ei olekaan niiden tuomista rajoitettu. Mikäli olisi, emme kaikkea varmastikaan tarjoaisi vaan juurikin samaan tyyliin kuin teillä.

    Itsellä myös käynyt mielessä tuo mahtavatko vieraat edes hoksata kuinka paljon rahaa kestitsemiseen uppoaa. Jotenkin tuntuu että vähemmistössä ovat ne, jotka tulevat sitä ajatelleeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Onneksi mies toppuutteli uusien infojen tulostamisen kanssa. Itse aina yritän tehdä kaikki ihan täysillä, joten joskus katoaa se homman punainenlanka. ;)

      Uskon, että monikaan ei ymmärrä vieraiden ruokien + juomien olevan se suurin menoerä koko häissä. Tosin kerranhan sitä häitä vain juhlitaan, mutta kuitenkin suuria summia silloin, jos vieraitakin on paljon. Meilläkään ei todennäköisesti 70henkeä enempää ole, mutta kuitenkin.

      Poista
  3. Me myös tarjoamme kaiken alkoholin, mutta saammekin viedä omat juomat juhlapaikalle. Drinkkiliput ovat tosi kauniita ja tosi hyvä idea! Varmasti itsekin käyttäisin drinkkilippuideaa, jos häämme pidettäisiin A-oikeudellisessa paikassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin varmasti tarjoaisimme enemmän, jos saisimme viedä omat juomat juhlapaikalle. Kiitoksia positiivisesta kommentista. :)

      Poista
  4. Ei tartte drinkkilippu sanaa enää, jos vieraita niiden käytöstä ohjeistetaan. :) Meillekin tulee jonkunnäköisiä drinkkilippuja. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkeästi siihen on uskottava, ettei liput enää drinkkilippu sanaa kaipaa. :) Lukisikohan teidän drinkkilipuissa Lovefall. ;)

      Poista
  5. Meillä mennään samalla linjalla, häät ravintolassa, eli drinkkiliput jakoon. Mielestäni nuo teidän on mahtavat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. :) Onko teidän drinkkiliput jo valmiina? Montako ajattelitte jakaa?

      Poista
  6. Drinkkiliput onkin minulle idea johon en ole ennen häissä törmännyt. Tosi hyvä juttu varmasti! Meillä häät paikassa johon viemme itse juomat, joten avoimella itsepalvelubaarilla mennään, mutta ravintolahäissä kyllä loistava idis. Muutaman kerran kun olen vieraana ollut häissä joissa on hääpari tarjonnut esim. ruokajuomat ja loppuilta on mennyt omakustanteisesti, niin niissä on ollut tapana, että tarjoilijat täyttävät viini/juomalaseja sitä myötä kun tyhjenevät niin kauan kuin esimaksettua juomaa riittää. Siinä käy helposti niin, että hitaat juojat eivät saa edes sitä toista lasillista ja nopeammalla temmolla lipittävät ehtivät juoda useitakin lasillisia. Drinkkilipulle siis peukutus täältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos peukutuksesta. :) Ainakin kaikki saavat mahdollisuuden hakea saman verran juotavaa.

      Poista
  7. Ideana ihan kiva! Meillä tarjotaan kaikki juomat "omasta pussista" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin varmasti tarjottaisiin, jos ei olisi A-oikeuksia. :) Tosin tässä kohtaa juhlapaikan kauneus ja toimivuus meni viinan edelle. :)

      Poista
  8. Kuinka monta lippua ajattelitte antaa per vieras? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)