keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Kukkia, yksi pappi, ruokaa ja koristeita

Tänään sain hoidettua paljon asioita. Tosin istuin näiden asioiden takia ihan luvattoman paljon tietokoneella, sekä puhelimessa. Sovin kukkakaupan kanssa aikataulusta hääpäivänä, sekä varmistin kukkakimppujen, vieheiden ja rannekukkien määrät. Meidän häissä tullaan näkemään valkoisia liljoja, neilikoita ja todennäköisesti orkideoja (kaikki nämä valkoisena). Toivoin omasta kimpusta todella pelkistettyä, koska en näkisi minulla mitään hirveän isoa ja värikästä kimppua. Mietin vielä liljojen, sekä callojen (kirjoitetaankohan se noin) välillä. Alhaalla olevassa kuvassa on muuten kiva kimppu, mutta haluaisin ihan pelkän lilja kimpun.. Tuolla seassa taitaa olla ainakin niitä calloja.


Tämä alhaalla oleva on lähellä sitä mistä tykkään, mutta jos  tuossa olisi vain niitä liljoja. :) Tosin tässä kuvassa nuo callatkin on tosi kivat. Miesten vieheisiin tulee perinteisesti neilikat. Miehelleni valkoinen ja isälleni, sekä bestmanille vaaleansiniset. Sulhaspojille kukkakauppias ehdotti jotain minineilikoita vaaleansinisinä. :) Kuulosti hyvältä. Kaasoille tulee rannekukat, mutta todennäköisesti orkideoista (?). Vielä jäin miettimään, että hankimmeko vielä muutamat rannekukat äideille, sekä pikkusiskolleni. Olisihan se kiva, jos sisaruksilla olisi jotain yhtenäistä, mutta sitten noita vieheitäkin tarvitsisi vielä kolme lisää. Lupasin käydä vielä lähempänä häitä kukkakaupassa, joten muutamat pienet lisäykset ehtivät hyvin mukaan. Kukkakaupassa totesivat minun olevan todella hyvään aikaan liikkeellä (tosin kävinhän jo marraskuussakin samaisessa liikkeessä näyttäytymässä ja kertomassa hääpäivän). 


Tänään puhuin myös meidän papin kanssa ensimmäistä kertaa. Vaikutti tosi hyvältä. Pappi kysyi muutamia kysymyksiä, sekä esitti omia ideoitaan, koska on aikaisemminkin vihkinyt muutamia pareja meidän juhlapaikalla. Tässä kohtaa on pakko todeta, että pappi kehui juhlapaikkaamme yhdeksi kauneimmaksi, jossa voi talvihäitä viettää. Pienetkin epäilykseni juhlapaikan sopimisesta vihkimiseen kaikkosivat tuon puhelun jälkeen. Saimme myös muutaman "kotitehtävän". Pääsemme pohtimaan mieheni kanssa meidän historiaa, sekä asioita jotka toivomme tulevan esille papin puheessa. Pappi pyysi myös miettimään, että mitä asioita erityisesti arvostamme toisissamme.
Sovimme puhelimessa hieman vihkimisen kulusta, mutta näistä vielä tarkemmin sitten, kun tapaamme papin kanssa helmikuun alussa. Puhelun jälkeen vietin ehkä elämästäni eniten raamatun parissa (jos ei rippikoulua lasketa). Yritin etsiä sopivaa kohtaa raamatusta ja todennäköisesti sen löysinkin. Nyt vain mietityttää, että kenet valitsemme lukemaan tämän kyseisen kohdan. Kummankaan vanhemmat eivät varmasti pysty lukemaan tekstiä, mutta ehkä joku meidän sisaruksista sopisi hyvinkin tekstin lukijaksi. ;)

Kaikkien näiden puheluiden lomassa ehdin myös käydä melko vilkasta keskustelua sähköpostin välityksellä. Päivän aikana sain vahvistettua sähköpostilla meidän menun, joka oli ollut jo todella pitkään  "melkein valmis". Hintaakin saimme viilattua meille sopivaksi, joten nyt vain tekemään menu, sekä ohjelmalehtisiä (ideoita otetaan vastaan, koska oma pää lyö jo ihan tyhjää). Menusta tuli mielestäni melko monipuolinen. Löytyy kalaa, härkää, sekä kanaa. Tuhdimpien ruokien lisäksi on useita salaatteja, sekä juustoja. Pääruoaksi valikoitui Burgundinpata, jonka luulisi maistuvan ainakin, jos on pakkasta. 


Kaikkien näiden asioiden lisäksi minun oli tarkoitus postata eilisestä illasta, jolloin testasin erilaisia asetelmia, mutta nyt ei enää riitä energia kuvien muokkaamiseen. Alotin kyllä jo postausta sillä, että lisäsin kuviin numeroita, koska haluan teidän mielipiteitä eri asetelmista. :) Tuossa kuvassa siis numero 4.
Pöytiin tulee tuollaisten lasien päälle kynttilöitä, sekä mahdollisesti käpyjä, timantteja ja confetteja. Mietin hetken, että havuja, mutta se olisi ollut ihan liikaa. Todennäköisesti keskimmäisiin pöytiin tulee nuo isot lasialuset ja reunoihin sitten pienille alusille pienempi asetelma kynttilöitä ja jotain muuta.. Meidän pöytään tulee ihan omat jutut, mutta kaikista näistä myöhemmin lisää. 

Tässä kohtaa tuli mieleen sanonta, että "laiska töitään luettelee", mutta ehei en tosissaan ole laiskotellut, vaikka tästä melkoinen "tänään tein" postaus. ;) 

4 kommenttia:

  1. Kynttilät on paloturvallisuutta ajatellen ehkä liian lähekkäin...? Ehkä kolme kynttilää riittäisi tuolle alustalle, kaksi pienempää ja yksi isompi? t. Siskos vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas, ja veikkaampa, että tämä sisko on se vanhempaa mallia? ;) Nimittäin mies kauhisteli tätä samaa asetelmaa, että "tuo ei kyllä enää ole paloturvallinen". Pienissä asetelmissa on kolme kynttilää. Olisitpa nähnyt sen asetelman, missä noita käpyjä oli enemmän ja suunnittelin lisääväni vielä havuja (silloin minuakin rupesi pelottamaan). Mutta joo.. Mielipide otettu huomioon. :) Kysymys: keskustelitko tuon miehen kanssa tästä? :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)