sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Uudelle nimelle & muita jutuja

Tällä viikolla sain vihdoinkin hoidettua viimeisiä virallisia asiakirjoja uudelle sukunimelle. Hävettää myöntää, että ajokortin hakemisessa meni aivan liian kauan aikaa. Ensimmäinen aika poliisilaitokselle oli jo melkein heti häämatkan jälkeen, mutta tottakai kyseisenä päivänä ei vältytty onnettomuuksilta, ja vietinkin sen päivän sitten eläinlääkäriaseman päivystyksessä. Maanantaina kävin tekemässä hakemuksen uutta ajokortin kaksoiskappaletta (tuolla nimellä sitä piti hakea) varten. Tottakai uusi ajokortti vaati uudet kuvatkin, joten aamupäivä menikin valokuvaamon ja poliisilaitoksen väliä kulkiessa. Uusi ajokortti tuli maksamaan 44€ + passikuvat 22€, eli pieni summa meni ajokortin uusimiseen. Nyt vain odottelen sitten uutta hienoa korttia saapuvaksi postipojan toimittamana. Aika hassua, että ajokortti tulee kuulemma ihan postilaatikkoon. Aikaisemmin muistan hakeneeni kortin noin kahden viikon kuluttua hakemuksesta poliisiasemalta. Kauanko teillä on mennyt kaikkien korttien uusimiseen aikaa?
Täytyy kyllä kehua erityisesti kelaa, koska heiltä uusi kortti oli saapunut jo häämatkan aikana! Poliisiasemalla virkailija totesi, että minulla ei vielä mikään hirveä kiire ollut kortti uusia, koska heidän suositus uuden kortin hakemiseen on noin 3kuukautta. Vieläkö jollain uudella rouvalla on ajokortti uusimatta? ;)


Oli muuten naurussa pitelemistä tuossa yhtenä päivänä, kun postilaatikossa oli yksi niistä minun lähettämistäni Ifolorin kertakäyttökameroille tarkoitetuista pusseista! Pussi ei sisältänyt tosissaan niitä kauan kaivattuja kuvia, vaan ihan sen minun postiin tipauttamani kertakäyttökameran. En todellakaan tiedä, että miksi tuo kyseinen kamera tuli takaisin, mutta eiköhän se selviä, kun vien sen takaisin postiin niiden muiden kameroiden kanssa, joita en vielä postittanut.
Tulisivatpa ne kahden muun kameran kuvat pian, että uskaltaisin sitten tipauttaa nuo loputkin postin kuljetettavaksi. Olisikohan tuon palautuneen kamerapussin kanssa voinut käydä jotenkin, että siitä olisi se postia jakelua hoitava laite lukenut lähettäjän tiedot? (eikö se joku laite niitä posteja lajittele..?)

Tulevalla viikolla minulla on muutamat arkivapaat, joiden aikana olen ajatellut järjestää yhden arvonnan täällä blogin puolella. Sen verran voin paljastaa, että arvottavaksi jutuksi pääsee ainakin yksi meidän häistä ylimääräiseksi jäänyt juttu. Pian ollaankin siinä tilanteessa, että kaikki meidän häistä ylimääräiseksi jäänyt on saanut joko uuden kodin tai paikan meidän kodista. Melkeinpä sitä tuli säästettyä jokaisesta jutusta yhdet kappaleet esimerkiksi. ohjelmatötteröt, nimikyltit jne.. Teitkö sinä tai oletko tekemässä jonkinlaista laatikkoa häiden muistoille?

En tiedä, että onko kuinka moni jo odotellut ihan virallisia hääpostauksia noista meidän ihanista helmikuisista häistä? :) Haastankin tässä kohtaa itseni seuraavanlaiseen tahtiin, jotta saadaan käytyä meidän hääpäivä lävitse edes ennen juhannusta. ;) Ajattelin julkaista ainakin kerran viikossa yhden postauksen koskien meidän häitä.. (Mahdollisesti innostun liikaa ja julkaisen kuitenkin koko setin kerrallaan...) Postauksien otsikoina tulette näkemään jotain seuraavanlaista:

  • Hääpäivän aamu (jotain nokkelampaa keksin otsikoksi)
  • Vihkiminen
  • Leikitäänkö häitä (hääpäivän ohjelman esittely)
  • Kaason postaus hääpäivästä ja häiden järjestelyistä
  • Häiden menu
  • Karkkibuffet
  • Hääpäivän parhaimmat hetket
  • Bändin esittely (häiden muu musiikki)
  • Juhlapaikkana Lehmonkärjen Ometta! (Tämän toteutan pian, koska kyseessä toivepostaus!)
  • Koristelut 
Ja tietty sitten joskus koittaa se hetki, että julkaisen uuden blogin! :)
Toivottavasti joku sitten hyppää mukaan uuden blogin pyörteisiin. 

Minulta tai oikeastaan meiltä on kysytty lukuisia kertoja häiden lopullista budjettia. Häidemme budjetiksi oli karkeasti arvioitu sellaista 10 000 euroa. Budjetissa pysyimme kevyesti. Jopa niinkin kevyesti, että lopulliseen budjettiin mahtui sisälle meidän häämatkan lennot + majoitus! (kiitos Finnmatkojen alennuksien, melkein tähän kohtaan <3 Finnmatkoille).
Mistäkö pihistimme? No, emme oikeastaan mistään sellaisesta mitä halusimme. Selkeän säästön "aiheutti" ehdottomasti vihkimisen suorittaminen juhlapaikalla, koska vältyimme hääauton hommaamisesta, sekä mahdollisesta vieraiden kuljettamisesta. Juhlapaikan oma Catering vähensi huomattavasti kuluja, koska lopullinen hinta kattoi oikeastaan kaiken. Tietysti saimme vaikuttaa siihen, että mitä se ruoka ja mahdolliset juomat tulevat maksamaan. Ometasta lisää sitten siinä omassa postauksessa. Kiinnostaako ketään tuo budjetti tämän enempää? Kerrottakoon vielä, että häälahjaksi saaduilla rahoilla emme kustantaneet häitä tippakaan. Häälahjaksi saadut rahat kuluivat osaksi häämatkalla (mm. se ihana reissu Krabille) , mutta suurin osa jäikin sitten taas säästöön odottelemaan yhteistä reissua tai jotain suurempaa hankintaa. Häälahjaksi saaduilla rahoilla ajattelimme tehdä mahdollisesti reissun Prahaan syksyllä.
Seuraavia suurempia juhlia odotellessa, nimittäin tähän rouvaan on jäänyt päälle ihan järjetön juhlien suunnittelu into! Onneksi voi suunnitella meidän pian koittavia "10vuotta yhdessä päivää", sekä miehen parikolmekymppisiä!

10 kommenttia:

  1. Mä niin odotan että näkisin kuvia häistä kun missasin kuitenkin sen tyhmän kuumeen takia niin paljon :/ ilahduin taas niin tästäkin postauksesta,kiva jos alat viikottain kirjottelee<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Heijji. <3 Eiköhän tässä pian päästä ihan kunnolla vauhtiin. ;) Tuut toki sitten katsomaan viel sen häävideon (pääset tunnelmaan käsiksi oikein kunnolla).

      Poista
    2. No todellakin tuun!:P

      Poista
  2. Moikka,

    Mua kiinnostaisi tarkemmin tuo budjetin muodostuminen (terkuin se syksyn morsian jolla hääjuhla Ometassa) :) Etenkin juuri nuo kulut jotka muodostuivat juhlatilan mukaan. Voin toki laittaa sulle vaikka sähköpostiakin jos sopii ja jos et tänne halua sen tarkemmin erotella. Meillä meinaan taitaa vierasmääräkin olla suht samassa kuin teillä on ollut :)

    -Lilli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni tuosta budjetista teen postauksen, koska sellaiset postaukset itseänikin kiinnosti todella paljon ennen häitä. Harmikseni en löytänyt ketään, joka olisi juuri Ometassa mennyt naimisiin, ja halunut kertoa heidän budjetista. Melkoisesti pystyy vaikuttamaan siihen lopulliseen summaan ainakin ruoan ja juomien osalta. Voidaan toki käydä keskustelua sähköpostilla, mutta katsotaan vaikka, että saatko haluamasi vastauksen siitä budjetti postauksesta. :)

      Poista
  3. Hääpäiväpostauksia odotellessa! :) Hienoa että pysyitte budjetissa noin hyvin, hatun noston arvoinen paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän hääpäiväpostauksia rupea satelemaan oikein urakalla! :) Budjetti oli kyllä koko vuoden sellainen paniikki juttu. Täytyy kyllä todeta, että monissa jutuissa pystyi säästämään, kun hyödynsi kaikenmaailman poistomyyntejä, sekä käytettyjä tai lainattuja juttuja. :)

      Poista
  4. Hääpäivän postauksia täälläkin odotetaan :) Erityisesti itseäni kiinnostaa se, miten vieraat viihtyivät ja kuinka myöhään juhlat jatkuivat.

    VastaaPoista
  5. Pian hääpäivän postauksia tulossa. :) Vastailen noihin kysymyksiin varmasti postauksissakin, mutta pikaisesti voin sanoa, että vieraat viihtyivät todella hyvin. Juhlatilan anniskeluoikeus päättyi 01.30, jonka jälkeen siirryttiin mökille.
    Häiden jälkeen on häiden ohjelmanumeroita kehuttu, joista suuri kiitos kaasoille ja bestmanille. Myös juhlapäivän rento aikataulutus koettiin hyvänä juttuna. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)