maanantai 21. huhtikuuta 2014

Huomenna 2kk avioliitossa!

Blogi on pysynyt jo hetken hiljaa. Mitään kummempaa syytä ei hiljaisuuteen ole, mutta todella kiireisen vuoden jälkeen olen ottanut aikaa ihan vain minulle ja miehelle. Pienin askelin ollaan pääsemässä kohti normaalia arkea, jossa suunnitelmat liittyvät häiden sijaan toisenlaisiin asioihin. Kuukausi häämatkasta meni vielä ihan sumussa. En saanut edes ajokorttia uusittua, koska jotenkin sitä pyöri edelleen hääpäivässä, sekä häämatkassa. Töihinkin orientoituminen vei oman aikansa, ja hetkellinen tyhjä olo pääsi täyttämään meidän molempien mielen. Hetken tuumimme, että pistämmekö asuntoa ihan kunnolla uusiksi, vai tekisimmekö vihdoinkin todella tylsälle terassille jotain. Toissa viikonloppuna purkasimme koko takapihan terassin, ja nyt pidemmillä pyhillä saimme takapihan lähes valmiiksi ja etupihakin sai yllättäen rumien laattojen tilalle puuta! Ihanaa päästä "rillailemaan" uudelle terassille. ;) Ensimmäinen projekti hoidettu avioliitossa! Meidän terassi. <3 Kyllä kelpaa kesällä loikoilla uuden puun tuoksussa. Malttaakohan sitä edes suunnata mihinkään kauemmas. ;) Vielä olisi edessä uusien pihakalusteiden, sekä grillin ostaminen, mutta niiden hankinta taitaa jäädä ensi viikonlopulle. Alla kuva ensimmäisistä kahveista melkein valmiilla terassilla. :) (Pahoittelut huonosta kännykkä laadusta).


Tietokone on saanut rauhassa pölyttyä, mutta tästä huolimatta olen muistanut sentään räpsiä kuvia hieman sillä silmällä, että ne ehkä tulevat päätymään tänne blogin puolelle. Ajattelin jakaa tässä postauksessa yhden pienen yksityiskohdan meidän häistä, nimittäin kertakäyttökamerat. Me ajattelimme, että olisi ihan hauskaa, jos vieraat saisivat ottaa kertakäyttökameroilla meille muistoja hääpäivästä sellaisen leikkimielisen kuvajahdin avulla. Ajatuksena hirmu hyvä, ja eihän nuo kamerat mitään oikeastaan maksaneet (muistaakseni 10 kameraa ostin himpun alle 50€).
Vinkkinä kuitenkin kaikille morsiamille, että kaikki valokuvaamot eivät todellakaan teetä enää filmirullia (ainakaan pienemmillä paikoilla). Me kävimme kyselemässä todella monista valokuvaamoista, ja vastaus oli aina sama "ei ole niin paljoa kysyntää, että teettäisimme rullista". Great.. Onneksi google antoi vastauksen ongelmaan! Tilasin nyt alkuun kolme "vanhanaikaista" filmirullille tarkoitettua kuvapussia Ifolorilta. Teettäminen tulee maksamaan yhdelle rullalle yli  kymmenen euroa, joten noiden yhdeksän kameran teetättäminen tuleekin siten aika mukavan hintaiseksi. Toivomme todellakin, että filmirullille on ikuistettu hauskoja, sekä mahdollisesti onnistuneita kuvia (tiedän, ettei kertakäyttökameran kuvat tule olemaan mitään huippu laadukkaita, mutta todellisia tilannekuvia, ja hauskoja muistoja tässä ollaankin keräämässä).

Hetki sitten lähtikin kolme kuvapussia kohti Ifoloria. Jännityksellä odottelemme, että saammeko pelkkiä mustia kuvia, vai jopa niinkin hauskoja otoksia, että tilaamme loput rullat ennätysvauhdilla. ;) Mietimmekin miehen kanssa, että jos olisimme tieneet näiden teettämisen olevan näin vaikeaa ja hintavaa, niin olisimme ehkä pistäneet pöytiin hieman vanhempia digikameroita. Ainakin meiltä olisi löytynyt kaksi vanhaa pokkaria, ja uskompa kavereiltakin löytyvän sen verran, että jokaiseen pöytään olisi kameran saanut.. Tai edes pariin pöytään. Tosin digikameroista saa poistettua kuvia, joten uskon näistä kertakäyttöisistä löytyvän melkosia otoksia.. :D




Harmillista oli, että yhteen tuollaiseen pussiin ei saa mahtumaan yhtä kertakäyttökameraa enempää. Ifolorille suuri kiitos, että pussit tulivat todella nopeasti (ja ilmaiseksi), mutta voisikohan tuota vielä kehittää hieman, ettei sentään jokaista kameraa kohden tarvitse omaa pussukkaa..


Onko teidän pöytiin tulossa kertakäyttöisiä kameroita tai oliko näitä teidän häissä? :) Meillä vieraat olivat ottaneet kaikki  filmirullat täyteen, joten innolla odotan noiden ensimmäisten kolahtamista postilaatikkoon. ;)

4 kommenttia:

  1. Toivottavasti sieltä tulee takaisin hyvää materiaalia. Oi niitä aikoja, kun tuo oli ihan normaalia eikä lopputuloksesta ollut takeita :)... Jo on kyllä vaikeaksi tehty tuo teettäminen nykyään.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti. :) Ehkä muutaman kuvan julkaisen täällä.. Niinpä, ei siitä kovin kauaa ole, kun filmirullien lähettäminen pusseissa oli ihan normaalia. Muistan, että noita pusseja taisi tulla ihan tilaamattakin kotiin? Vaikeaa on, ja malttamattomalle ihan liian vaikeaa. :P

    VastaaPoista
  3. Iiks, onpa jännittävä teillä odotella kuvia :P
    Ja ihanalta kuulostaa nuo häävapaat projektit kuten terassin laittaminen!

    VastaaPoista
  4. Odottaminen ei ole koskaan ollut minulle helppoa, joten voit vain kuvitella, että kuinka usein olen postilaatikolla käynyt ihan vaan tarkistamassa... :P Häävapaa on ollut kyllä ihanaa. Nyt vihdoin sain inspiksen jakaa taas enemmän meidän hääpäivästä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)