tiistai 1. huhtikuuta 2014

Hän on minulle muita enemmän

Häiden ja häämatkan jälkeen meiltä on kysytty moneen kertaan, että "miltä nyt sitten tuntuu olla naimisissa?". Toki asiaa on kysytty lukuisilla eri tavoilla, mutta tuon tyylisiä kysymyksiä on sadellut sen perus kyssärin lisäksi, että "koska voidaan odotella vauvauutisia?". Olen pyöritellyt moneen kertaan ideaa postauksesta "Päiväni herra x:n rouvana", joten pistetäänhän täällä blogissa perusteellinen vastaus siihen, että miltä nyt sitten tuntuu olla naimisissa ja miltä minun päiväni näyttää rouvana.
Tykkään jostain syystä lukea ihmisten blogeja, joissa on "päivä kuvina postauksia", joten tuon tyylistä postausta  on nyt sitten luvassa. En viitsinyt kertoa sellaisesta päivästä, kun olen töissä, koska teen lähes joka päivä 12 tunnin työpäiviä, eli kello 9-21 tai 21-9. Työpäivästäni en voisi kertoa juuri mitään työn luonteen vuoksi, joten saatte lukea/nähdä vapaapäiväni rouvana. ;)

Minun aamuni alkaa useimmiten melko aikaisin vapaallakin, koska vien useimmiten miehen töihin siten, että auto starttaa pihasta 6:45. Herään myöhemmin, jos en ole ajatellut käyttää päivän aikana autoa (meillä siis vaan yksi auto). Minun myöhemmin tarkoittaa myöhäisimmillään kello 9. Miehen työpaikalle on melko lyhyt matka autolla, joten olen jo siinä 7 jälkeen kotona. Useimmiten joudun hetken miettimään, että menenkö vielä hetkeksi nukkumaan, mutta yleensä nuo meidän karvakuonot tahtovat ulos. Koirien kanssa kävelen sellaisen 30-45 minuuttia joka aamu. Toisinaan vapaalla tulee tehtyä heti aamusta pidempikin lenkki, mutta yleensä lenkkiin menee jotain tuon ajan välillä. Aamu kuluu aivan samalla tavalla, kun neitinäkin. ;) (yllättävää.. eikö?)


Lenkin jälkeen syön aamupalan, ja juon kaksi kuppia kahvia (häämatkan jälkeen oli ihan hetki aikaa, että pärjäsin yhdellä kupilla aamulla!). Ensimmäisen kupin kahvia juon useimmiten tabletin äärellä selaillen muiden blogeja. :) Toisen kupin nappaan aina kylpyhuoneeseen siinä kohtaa, kun meikkaan ja laitan hiukset. Useimmiten aamulenkki on vedetty sellaiseen tahtiin, että tarvetta suihkulle ei ole, mutta tänään olikin sitten melkoinen lenkki, joten ennen aamupalaa kävin pikaisesti suihkussa. :)



Postausta varten oli pakko väsätä miehen nimeämä "rouva nuttura". ;) Ennen avioliittoa nuttura kantoi nimeä "asiallinen neiti x". Laittautumisen jälkeen täytin tiskikoneen, petasin sängyn ja heitin koirille parit luut (ihan perus arkea siis rouvanakin). Tämän perus aamun jälkeen hyppäsin autoon ja suuntasin kohti ruokakauppaa kellon ollessa lähempänä 11. Kaupasta ostin koko viikon ruoat (viikon aikana toivottavasti tarvitsee hakea vain tuoreita hedelmiä ja maitoa).


Kuvassa vain osa ostoksista, koska en kuvitellut kenenkään jaksavan selata kuvia meidän ruokaostoksista. ;) Kaupasta palasinkin melko nälkäisenä, joten söin ylimääräiseksi jääneet gluteenittomat tortillalevyt nopeasti tehdyllä täytteellä (lue: kaikkea mitä kaapista löytyi). Kuuluukohan tämä jotenkin parisuhteessa eläviin, että ruokaa ei vaan osaa tehdä sellaista sopivaa satsia. Meillä nimittäin tortillojen täytteitä on syöty oikeana tortilla päivänä, salaattina ja tänään vielä vetäsin tuon kahden tortillan setin. ;) Salaatti tosin oli jo uudelleen tehtyä. 


Syömisen jälkeen soitin jotain todella tärkeää asiaa äidilleni (ihan perus juttu vapaalla). :)


Jossain kohtaa nappasin kuvan tiskikoneesta käynnissä...


Tässä kohtaa en oikeasti tehnyt mitään erityistä. Hetken luin kirjaa, jonka lainasin viime viikolla yhdeltä tosi hyvältä ystävältä. <3 (aamupuuron äärelle vaan terveisiä). ;) 


Kirjaa luin melkein tunnin, jonka jälkeen roikuin hetken netissä ideoiden miehen syntymäpäivälahjaa. Sain jo sen verran valmiiksi, että varasin yhden yön yhdestä hotellista (tästä lisää myöhemmin). Avioliitto muutti ehkä sitä, että hankitaan asioita vielä enemmän yhdessä.. Nytkin tuota lahjaa miettiessä halusi mielummin yhteisen "elämyksen", kun jotain tavaraa. 


Kellon ollesa yli kaksi ajattelin tästä postauksesta tulevan niin tylsän, että hetken meinasin jo lopettaa koko päivän kuvaamisen. :D Mietin, että miten saisin jotain vähän normaalista poikkeavaa, joten tein meidän häälahjaksi saadulla sydämenmuotoisella "muotilla" muutaman letun. ;) Oikeasti muotti on tarkoitettu kananmunien paistamiseen, mutta toimi lettutaikinallakin. Avioliitto muutti meidän lettujen muodon. ;)


Lettujen paistamisen jälken imuroin koko asunnon, sekä yritin toimia nopeasti, koska kohta olikin jo aika hakea mies pois töistä.


Miehen haettuani töistä lähdin hakemaan miehen (!!!) H&M pakettia (itsehän olen tämän vuoden postimyynti lakossa). Miehelle tuli kahdet housut, kolme hupparia ja trikoopaita. Postista saavuttuani mietin huomisen passikuvauksen vaatteita (joo nehän näkyy ihan hirveästi kuvassa). Stressasin myös mahdollista sadepäivää, koska muuten hiukseni kihartuvat, jos menen pyräillen valokuvaan (ehkä heräänkin 6:45 huomennakin, jotta saan autolla hurautettua tuon mahdottoman parin kilometrin matkan).
Suurimpia muutoksia avioliiton aikana tähän mennessä on tapahtunut tuon uuden sukunimen takia. Tärkeitä asioita hoitaessa pitää muistaa esittäytyä oikealla nimellä. Lompakossa seikkailee tällä hetkellä vielä muutama kortti vanhalla nimellä, mutta onhan se vaan ihan mahtavaa kulkea miehen kanssa samalla nimellä. Eilenkin meitä puhuteltiin "perhe x:nä". <3 


Vaatehuoneessa etsiessäni vaatteita nappasin käteeni minun ja toisen kaasoni kirjevihon vuodelta 2003! Tottakai piti lukea vihko lävitse, ja tiedättekö mitä olen 2003 kirjoittanut!!! (En ikinä uskonut, että julkaisisin netissä jotain näinkin hmmm.. hämmentävää):


Tekstin jouduin tolleen tökerösti katkaisemaan, koska "runon" loppu oli ihan mieletöntä kuraa. :D Tekisi mieli kirjoittaa tuolle tyttöselle, että "hei sä menitkin naimisiin". ;) Kuinka moni teistä kirjoitti kirjevihkoja? Pikkasen posket punasena selasin noita sivuja.. Aika pieniä on ongelmat ollut teininä. Miehenikin on mainittu kyseisessä kirjevihossa, mutta ihan minuun liittymättömänä.

Vaatehuoneessa havahduin kellon olevan jo sen verran, että rupesin tekemään ruokaa, josta en muistanut kuvaa ottaa. Tähän asti päivä on kulunut todellakin lähes samanlaisena, kuin ennen avioliittoa. Muutamissa kohdissa päivää olen hoitanut asioita, joissa olenkin ollut eri sukunimellä (yllättävää). Näin reilu kuukausi häiden jälkeen häät ja häämatka ovat paljon puheissa mukana. Kuinkakohan kauan hääpäivä pysyy näin tärkeänä?


Illalla kuvasin vielä muutamia juttuja, mutta oikeastaan iltani koostui koirien kanssa tehdystä lenkistä, valokuvien siirtämisestä koneelle, miehen kanssa ruoan syömisestä, siskon kanssa puhelimessa puhumisesta.. Ja pitihän sitä vielä selata kerran kuvat häämatkalta.
Kuva on otettu häämatkalta yhtenä iltana, kun olimme rannalla auringonlaskuun:


Kuuntelin meidän häiden Spotify listaa ja osuvasti viimeinen kappale tälle illalle oli Johanna Kurkelan ja Juha Tapion ihana "Muita enemmän":


Lupasin tässä postauksessa perusteellisen vastauksen siihen, että miltä tuntuu olla naimisissa. Oikeasti se on jotain ihan mieletöntä, mutta ehkä jokainen tuntee ja kokee sen erilailla. Minulle tämä tuntuu tällä hetkellä juuri täydelliseltä. Edelleen tiskaan, käyn kaupassa, mutta pidän jokaisesta hetkestä juuri tällä hetkellä tuon miehen vaimona. <3 Hän on minulle muita enemmän. ;)

Seuraavaksi tulossa postausta häiden pienistä yksityiskohdista. :)

12 kommenttia:

  1. Kiva postaus, näitä lisää! Minäkin olen useat kerrat kierrevihkoon ja moneen muuhunkin rustaillut ajatuksiani aikoinaan:) mä tiedän, nyökkäilinkin useaan kertaan lukiessani tätä: on myös ihanaa olla naimisissa vaikkei mikään muuttunutkaan arjessa mutta sisäisesti vielä vaalenpunaisissa pilvissä leijaillaan:)

    VastaaPoista
  2. Hih, kiitos. :) Jotenkin todella vaikea antaa ihmisille sellaista yksinkertaista vastausta, että "miltä nyt tuntuu". Niinhän se on, että on ihana olla naimisissa vaikkei mikään periaatteessa muuttunut arjessa. :) Koskakohan täältä pilvistä laskeudutaan. ;)

    VastaaPoista
  3. Aamupuuro hetkestäni tuli juuri tavallista parempi ;) kirjotit että et viitsi kuvata kaikkia viikon ostoksia,mua ois kiinnostanut kyllä! :D Edelleenkin outo ajatus tuo kerran viikossa kaupassa käyminen :D nimimerkillä kävin eilen kahdesti kaupassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olethan ollut aikaisin aamupuurolla 5:47! :) Pitääkin tehdä sun toiveesta postaus "meidän viikon ruoat!" ;) Eihän siinä kamalla homma olisi, jos koko setin saisi mahtumaan tohon pöydälle silleen, että vielä erottaa mitä kuvassa on. Olin ihan innoissani, kun sain ton kirja jutun tähän laitettua, koska arvasin, että luet mahdollisesti koko postauksen läpi. :P Pelkäsin vaan, että menee aamupuurot väärään kurkkuun.

      Poista
    2. Aamuvuoroon menin ni siksi aivan liian aikainen herätys! Ei menny väärään kurkkuun vaan olin ihan innoissani täällä :D<3 hienoa että sydänmuotista muuten oli jotain iloa, mietin että tuleekohan sille edes käyttöä vaikka söpö olikin,myyjäkin niin sitä kehu että en voinut olla ostamatta :D

      Poista
    3. No on kyllä ihan liian aikainen herätys! Arvasin siis oikein, että sydänmuotti oli sulta. ;) On sillä jo nuo yhdet letut tehty ja sitten kokeilin kananmunan paistamista. Kananmuna onnistui hieman paremmin, kun lettutaikinan kanssa sai olla melko varovainen.

      Poista
  4. Miten sä nyt arvasit.. <3 tuun joskus yökyläilee niin haluat toki paistaa mulle sydämen muotosen kananmunan aamulla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli helppoa. <3 Tottakai paistan, ja jälkkäriks sit vaik noita sydämen muotoisia lettuja. ;) Koska tuut?

      Poista
  5. Heti kun saadaan aikataulut sovitettua yhteen <3

    VastaaPoista
  6. Mä ehdin jo pelästyä mitä kaikkea oot siitä kirjevihkosesta tänne laittanu :D Huokaisin helpotuksesta :D T. M :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei niitä kyl vois täällä julkasta. ;) Toikin piti sensuroida aika isosti. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)