perjantai 8. marraskuuta 2013

STD, TTD, DIY... Ja mitä muuta?

Tässä on nyt melkein vuosi suunniteltu häitä, joten uskallan sanoa, että tiedän häiden suunnittelusta aika paljon. Huvittavinta on, että tässä viikkoja takaperin keskustelin yhden työkaverin (mies) kanssa häistä, koska hänkin on menossa naimisiin syksyllä 2014! Keskustelun aikana työkaveri keskeytti muutamaan kertaan kysyäkseen, että "siis mikä Save the date- kortti" ja huvittavin ilme tuli kohdassa TTD- kuvaukst (voitte vain kuvitella miehen ilmeen, kun selvensin noiden kuvauksien tarkoitusta). :D Nyt haluankin haastaa teidän miettimään, että mitä kirjainyhdistelmiä tai sanoja olette oppineet häiden suunnittelun aikana. ;) Yritin miettiä tähän muutamia, joihin olen törmännyt häiden suunnittelussa (osaa sanoistahan voi käyttää muissakin tilanteissa):

* STD: Eli Save the date kortti: Suomeksi: varaa-aika/päivä kortti, joka lähetetään n.6kk ennen häitä.
*TTD: Eli Trash the dress- kuvaukset: tarkoittaa käytännössä kuvausta hääpäivän jälkeen, kun ei tarvitse enää pelätä hääpuvun likaantumista. Amerikoissa käytäntönä on "tuhota" puku lahjaksi sulhaselle, lupaukeksi siitä, että hän on se ainut ja oikea.

(kuva:yourpersonalplanner.ca)

* Secret box: Tyypillisesti vihjailevaa, romanttista ja osittain paljastavista kuvauksista. Useimmiten on kyse lahjasta omalle rakkaalleen (huomenlahja).
* DIY: Do it yourself: Tee se itse: Jonkin asian tekeminen itse tai muokkaaminen (esim.hääkenkien koristelu)


Jollakin tapaa huvittavaa, että aina keksitään lyhenteitä sanoista. Joskus luin hauskan tekstin, jossa oli pohdittu lapsiperheiden lyhenteitä (mm. vk: eli välikausi). :D Löytyykö häihin liittyviä lyhenteitä, joihin harvemmin törmää? Tai onko jotain ihan hääsuunnittelun ammattilaisten sanoja/lyhenteitä? Nyt lähden kuvaamaan Juhlacenteristä tulleita tuotteita. ;) 

2 kommenttia:

  1. Mun täytyy tunnustaa etten vielä pari kuukautta sitten tiennyt mitä DIY tarkoittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää myös, että ennen blogeihin hurahtamista en myöskään DIY sanaa tiennyt. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)