lauantai 16. marraskuuta 2013

Lehmonkärki

Tänään vierailimme Lehmonkärjessä toistamiseen, mutta eri kokoonpanolla kuin kesällä. Tällä kertaa mies jäi kotiin bestmanin kanssa, kun minä, kaasot, pikkusisko ja sulhaspojat suuntasimme aamupäivästä autot kohti Asikkalaa. Ennen Lehmonkärkeä vierailimme Asikkalassa kukkakaupassa. Kukkakauppaan lupasin olla yhteydessä loppiaisen jälkeen. :) Jotenkin nuo kukat eivät ole yhtään minun juttu, joten menemme todella vähillä kukilla meidän häissä. Tarkoituksena on ostaa morsiuskimppu, sulhasen viehe, bestmanin viehe, kaasojen ranteeseen kukat, sekä mahdollisesti muutama muukin rannekukka (pikkusisko,äiti?). Kukkakaupasta sain todella selkeän vastauksen heittokimppuun. Meille siis tulee erikseen heittokimppu, koska sen kustannukset tulevat olemaan todella vähäiset (ja ehkä en kuitenkaan sitä omaani raaski heittää). Tiesittekö, että heittokimppu tehdään "jämäkukista". Ymmärrettävää toki, koska kimppuhan kärsii siinä heitossa hieman. ;)

Lehmonkärjessä pikkusisko ehti napata sellaiset 70 kuvaa, joten pieni valinnanvaikeus, että mitkä niistä tänne blogiin päätyvät. Poimin nyt tähän postaukseen muutaman otoksen. ;) Yritän kertoa jokaisen kuvan kohdalla, että mitä missäkin on. :)


Hyvät tienviitat Lehmonkärkeen! Harmi vain, että Ometta on hieman ohitse tämän kyltin. Toinen kaasoista totesi juhlapaikalle ajettaessa, että ei enää yhtään ihmettele ajo-ohjeiden tarpeellisuutta kutsussa. ;) Mietin tässä, että ehkä tienvarsikylttien lisäksi lähempänä juhlapaikkaa voisi olla ulkotulia? Tosin helmikuun lopussa päivällä ennen kello kolmea on vielä valoisaa, joten ehkä ulkotulet ei näytä ihan niin mahtavilta... Ajattelimme kuitenkin, että ulkotulet tai jätkänkynttilät palavat juhlapaikan pihassa jo reippaasti ennen kello kolmea. 


Juhlapaikaa edestä. Tuosta vasemman puoleisesa ovesta kuljetaan suoraan siihen kohtaan, johon vieraat tulevat jättämään ulkovaatteet. Tällä sivulla ulko-ovia on kolme, mutta nämä kaksi on käytössä hääpäivänä vieraille. Mielestäni tämä talon julkisivu on ihan mahtava. :)


No.. Se morsian. ;) Uskaltauduin tämän kuvan julkaisemaan, koska ehkä tuo kuva voi mennä jonkun ohitse, jos vain poikkeaa blogissani. Toki tutut ja melkein tutut: jättäkää nyt ihmeessä kommentti, jos satuitte tunnistamaan. 


Ja vielä sitä julkisivua..


Ulko-ovea..

Tuosta oviaukosta käydään tilaan, jossa sijaitsee noutopöytä. Noutopöydän virkaa toimittaa Ometassa hevoskärryt. :) Mielestäni tunnelma Ometassa sopii todella hyvin talvihäihin. Ometta on vanha kivinavetta, joka on entisöity tähän tarkoitukseen muistaakseni vuonna 2005, eli ei mitkään vanhat tilat oikeasti.


Portaat parvelle.. (kuvassa esiintyy myös sulhaspoika vuosimallia 2011).


Täältä sitä sitten laskeudutaan kohti "alttaria". :) Vielä on mietinnässä musiikki tähän kohtaan, sekä vihkimisen jälkeen.. Miten voikaan olla vaikeaa löytää sellainen musiikki, joka olisi ihana, mutta ei liikaa "itkuvirsi". Täällä ylhäällä tulee olemaan häiden ajan lasten leikkinurkka, sekä bändi soittaa heille varatussa "tilassa".


Tässä kuvassa näkyy meidän pöytä (rajattu punaisella). Meidän pöytä tulee olemaan oma pöytänsä, jonka toisella puolella tulee olemaan miehen vanhemmat ja sisarukset. Toisessa pöydässä luonnollisesti tulee istumaan minun vanhemmat ja sisarukset. Oman haasteensa tähän järjestelyyn tekee se, että kummankin vanhemmat ovat eronneet, mutta en oikein muuta keksi, että miten pöytäjärjestys tässä kohtaa toteutettaisiin. Ideoita otetaan vastaan! Muuten pöydät tulevat olemaan joko kuuden tai kahdentoista henkilön pöytiä (todennäköisesti kuusi, jos ei pöydän päihin voi laittaa ketään istumaan?).


Tässä vielä eri kuvakulmasta kuvaa sisältä. Tässä kuvassa näkyy hieman tuota parvea, joka siis kiertää 3/4 osaa tilasta. :) Ylhäällä parvella on myös tilaa hieman, mutta meillä ketään vierasta ei sijoiteta tuonne ylös. Vieraat voivat toki juhlien aikana käydä yläkerrassa, josta löytyi ainakin tänään mukava sohvaryhmä ja rauhallista tilaa istua, jos joku vieras kaipaa hetken hengähdystä. Alla olevassa kuvassa näkyy tilaa sieltä suunnasta, josta minä tulen kohti tuota takkaa. :) Kuvassa pöydät ovat kolmessa rivissä. Tuolla vasemmalla seinustalla on ihan mahtava kivinen pitkä penkkirivi. 



Ylhäällä kuvassa näkyy yksi isoista kyntteliköistä/lampuista. :)


Parvella oli sohvaryhmän lisäksi ruokailuryhmä. 


Ja vielä kerran kuvaa pihalta kahteen otteeseen ylhäällä, sekä alhaalla. ;)


Kuka jaksoi selata koko postauksen läpi äitini lisäksi? ;) (Terveisiä vain sinne tabletin ääreen).

16 kommenttia:

  1. Tottakai oli katsottava ottamani kuvat ja sun kirjotukset ;) näyttivät hyvältä myös livenä :)
    T.pikkusisko

    VastaaPoista
  2. Entäpä jos toisella puolellanne istuisi äitisi ja appiukko ja sitten toisella puolellanne isäsi ja anoppi? Sisarukset sitten sinne väleihin sopivasti. Tai sitten aikuiset ihmiset vain osaavat istua muutaman tunnin ajan samassa pöydässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota ehdotti myös kaasot, että sekoittaisi nämä perheet. :) Uskon kuitenkin, että ehkäpä he osaavat olla keskenään myös samassa pöydässä. :)

      Poista
  3. Ai teillä on häät Lehmonkärjessä! Olen kyllä blogiasi seuraillut jo pidemmän aikaa mutta oon jotenkin missannut tämän (en tiedä ootko maininnut aikaisemmin). Meillä myös hääjuhla Asikkalassa, eri paikassa kylläkin :) Tuo teidän paikka on kyllä upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Lehmonkärjessä häitämme tanssitaan! :) En ole myöskään tajunnut, että tekin menette Asikkalassa naimisiin! Saako kysyä. että mikä on teidän juhlapaikka? Olen varmaan joskus maininnut, että menemme Lehmonkärjessä naimisiin, mutta en ihan näin laajassa mittakaavassa. ;)

      Poista
    2. Meillä on Aurinkorannan Estelle,en ole ehtinyt tehdä siitä vielä mitään blogipostausta. Se on vaan niin ihana paikka, ei ollut vaikea valinta <3 Asutaan siis Lahdessa, vihkiminen on Sysmässä kirkossa, Asikkalassa vain juhlat :)

      Poista
    3. Estelle on myös ihana tila. :) Asumme melko lähellä, vaikkakin eri paikkakunnilla. :)

      Poista
    4. haa, tee Ella postaus siitä Estellestä, itse olen päättänyt myös mennä siellä naimisiin jahka mies joskus kosii! :D

      Poista
    5. Hyvä valinta Maikki, se on niin ihana paikka! Kuvia ja juttua Estellestä tulee varmasti tässä talven aikana :)

      Poista
  4. Niin luulen kuitenkin että juhlasta tulee mukavampi kun omat puolisot saavat istua vierekkäin :) Itse haluan hirveesti istua joukahaisen vieressä kiitos :) Niin tunnistin morsiammen,hyvät on myös kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just sut on suunniteltu mies J:n viereen private pöytään. ;)

      Poista
  5. TABLETTI ON NIIN HYVÄ :)

    VastaaPoista
  6. Meilläkin on tuo Lehmonkärki (mutta Iso-Haapa) mietteissä... Ja juurikin talvihäiden pitopaikaksi! Mietteissä myös Estelle... ja ja ja ;) Kun vaan saisi nyt päätettyä minkä varaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso-Haapa on kyllä todella kaunis tila. :) Kannattaa olla ajoissa liikenteessä, koska se on todella suosittu tila. Koska teillä tanssitaan häitä?

      Poista
    2. Talvella 2015 tanssitaan eli hyvissä ajoin ollaan tosiaan liikkeellä.. Lehmonkärki tippui nyt toistaiseksi kärkikaksikosta pois - täällä arvotaan nyt parin muun paikan välillä (blogissa lisää siitä). On tää niin vaikeaa! Onneksi talvihäissä on vähän ehkä enemmän tuota valinnan varaa paikkojen suhteen verrattuna kesään... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)