keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Jäälyhtyjä

Löysin tänään aivan ihania "jäälyhtyjä". En muista, että olisin aikaisemmin kyseisiä lyhtyjä nähnyt, mutta näin ainakin talvihäiden lähestyessä nämä tekivät todella suuren vaikutuksen. Harmi vain, että huonolla kännykkäkameralla kuvat eivät kerro kaikkea näistä lyhdyistä. :/ Toistaiseksi näitä lyhtyjä on kaksi, mutta uskon, että lähempänä häitä saatan kotiuttaa vielä muutaman, jos jostain löydän yhtä hyvällä alennuksella. Tänään nimittäin nämä olivat ainoat ehjät jäälyhdyt kaupassa (eipä näitä kyllä ollut neljää enempää jäljellä). Nettikaupoissa näiden hinnat vaihtelee 12-15 euron välillä, mutta nämä kaksi kotiutuivat meille kahdeksan euron hintaan kappale. :)


Netistä luin, että nämä lyhdyt kuuluvat Muurla Classics -sarjaan. Jäälyhdyt on valmistettu särölasista ja säröjen ansiosta ne heijastavat tuikkukynttilän valon erikoisen kauniisti. Nämä lyhdyt eivät ole kovinkaan korkeita, mutta uskon niiden olevan melko näyttäviä esimerkiksi tarjoilupöydässä tai kuumien juomien buffetissa. :) Löytyykö teidän kodista jo Muurlan jäälyhtyjä?

Muurla Jäälyhty -kynttilälyhty

Mies jäi miettimään, että mahtavatko lyhdyt haljeta herkästi, koska lyhty kapenee ylöspäin.. Toivottavasti tämä seikka on testattu jo valmistusvaiheessa. ;)  Ihanaa huomata, että kauppoihin on ilmestynyt paljon uusia talvisia juttuja. Nyt pitäisi vain malttaa mieli ja odottaa joulun alennusmyynteihin. Tosin näin edukkaasti en usko mistään löytyvän näitä lyhtyjä. Nyt löytyy useiden lumihiutaleiden rinnalle ihastuttavat jäälyhdyt. Voiko nyt jo sanoa, että : "Talvihäät täältä tullaan!"

Toisenlaiset jäälyhdyt jäivät vielä kauppaan. Näin nimittäin muovisia jäälyhtyjä, jotka oli tarkoitettu ulkona käytettäviksi! Ainoa ihmetys oli tuoteseloste "ei suositella ulkotulia".. Ööh.. mitä näiden sisällä sitten poltetaan? Vai tarkoittiko seloste ihan kunnon roihuja.. :) Kai näiden sisällä on pakko poltaa ulkotiloihin käytettäviä kynttilöitä. ;) Löysin samanlaisista muovi lyhdyistä kuvan nettimyynti.fi nimiseltä sivustolta. Täytyy olla tuohon yritykseen yhteydessä, koska he varmasti osaisivat kertoa, että mitä näiden sisällä on turvallista ja järkevää polttaa. Ei tosin tuo nettimyynnin hinta mikään paha ole: 3€, eli voisihan näitä ostaa kotiin kokeeksi. :) Jos nämä lyhdyt ovat ihan toimivia, niin pääsisi ainakin siitä jännityksestä, että onko helmikuussa riittävästi pakkasta oikeisiin jäälyhtyihin. Ainakin kuvassa nämä muoviset on mielestäni aika lähellä oikeaa jäälyhtyä.

(Kuva sisvustolta: nettimyynti.fi)

Ja vielä loppuun tiedoksi, että Tahdomme 2014 blogissa on käynnissä arvonta. Arvonta on yhteistyössä Ilon hetkiä verkkokaupan kanssa! Arvonnassa voi voittaa 20€:n lahjakortin kyseiseen verkkokauppaan, joten kipinkapin osallistumaan. :)

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ihastuin niihin kyllä ihan heti. :) Nyt illan niissä on palanut tuikut ja ehjiä ovat. Hieman lämpenevät ulkopuolelta, mutta ei sentään ihan kuumene.

      Poista
  2. Se tarkoittaa että ei saa laittaa ulkotulia (siis niitä roihuja just) niihin muovisiin lyhtyihin. Kynttilä käy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meinasin. :) Olisihan se vähän omituista, jos niissä pitäisi jotain tuikkua polttaa. :) Onko sinulla noita kysesiä muovisia jäälyhtyjä? Jos on, niin näyttääkö ne kuinka aidolta?

      Poista
  3. Onpa kauniit,minäkin haluan :)Jos löydän niin ostan ja saat lainaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Kiitos. :) En ainakaan vielä ole missään muualla näitä nähnyt. :)

      Poista
  4. Ihana kun teidän häihin tulee kaikkia tuollaisia talvisia yksityiskohtia, nuo ovat tosi kauniit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Talvi on minulle ihan parasta vuodenaikaa, joten ainakaan nämä lyhdyt ei mene hukkaan. :) Nyt sitä tuntuu, että löytää kaikkea ihanaa, mutta kyllä sitä kesälläkin tuli kaikkea kivaa mieleen, mutta etsiminen oli huomattavasti työläämpää. :)

      Poista
  5. Upeita lyhtyjä! Aina epäonnistun niiden oikeiden teossa, eivätkä näytä läheskään niin hyvälle kuin lehtien kuvissa. Olisiko nämä sitten poltettava hillopurkki&tuikku -yhdistelmällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla meinaa aina jäätyä liikaa ne oikeat lyhdyt. :) Uskon, että näiden muovisten sisälle käy hillopurkki & tuikku (tosin normi tuikku palaa epätasaisesti ulkona).. Mutta voisi toimia noin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)