torstai 19. joulukuuta 2013

Vieraslahjoja & rakkauslukkoja

Olen nyt muutamana päivänä miettinyt, että teemmekö ne kaakao/vaahtokarkki pussit jokaiselle vieraalle hääkarkkien sijaan, koska meillä tulee jo muutenkin sitä karkkia sen karkkibuffetin muodossa. Toisaalta hetken netissä surffattuani huomasin muutamassa verkkokaupassa olevan myynnissä vaikka mitä ihania pieniä vieraslahjoja hääkarkin tilalle. Yhdeksi suosikiksi nousi ehdottomasti sydämen muotinen piparkakkumuotti, johon voisi niitä aforismeja sitoa. :) Muutamassa paikassa olen törmännyt saippuoihin, mutta ehkä ne ei kuitenkaan ole sitä mitä me haluamme. Ihana idea oli myös hunajapurkki, jossa oli hääparin itse tekemä etiketti tyyliin "sisältää 100% rakkautta".
   
Haluaisin sanoa, että ehtiihän tätä vielä miettiä, mutta muutamissa tuotteissa toimitusajat ovat melko pitkiä, joten ei sitä aikaakaan nyt ole loputtomiin. Yritin eilen muiden ostoksien lomassa etsiä hieman erilaista kaakaota, mutta ainakaan perus kauppojen hyllyiltä ei mitään erikoista kaakaota löytynyt. Mielestäni olisi melko harmillista, jos vaivalla teemme  pienet lahjat vieraille ja joutuisimme keräämään häiden jälkeen lahjat unohtuneina pöydistä.. Nyt siis tosissaan saa kertoa mielipiteen, että onko se kaakao/vaahtokarkki pussukka ihan kökkö idea? Mikä tulisi takuuvarmasti olemaan mieleinen vieraalle? Ja tietysti budjettiin sopivia ideoita otetaan vastaan. ;)

En voi lopettaa päivittelyä siitä, että kuinka aika tuntuu kuluvan ihan käsittämätöntä vauhtia. On ollut mahtava huomata, että tässä kohtaa on enää oikeasti jäljellä sellaisia pieniä hienosäätö juttuja, sekä hankintoja, jotka kuuluvat sarjaan "kyllähän ne ehtii hommata lähempänä häitä". ;) Nyt vaan tuumasta toimeen ja niitä asioita hommaamaan. :)

 Sydän-muotti hääkarkin tilalle
(Kuva:www.pirteapaketti.fi) 

Ehkä lähestyvä joulu on pehmentänyt viimeisetkin aivosolut, mutta yksi (ainakin tällä hetkellä) "pakko saada" juttu on rakkauslukko! Ihan mieletöntä olisi napata lukko mukaan häämatkalle ja ripustaa se johonkin Thaimaan sillan kaiteeseen. :) Kuinka moni on ajatellut hankkia lemmenlukon? Huomasin, että ainakin korumaa.fi sivustolta saa ihania lukkoja. Korumaan sivuilla oli jopa lukko omalla kuvalla!

Korumaan sivuilla kerrotaan, että lemmenlukko tai rakkauslukko on riippulukko, joka kiinnitetään sillan kaiteeseen symboloimaan rakkauden kestävyyttä. Lemmenlukko on etenkin Keski-Euroopassa suosittu tapa. Lukkoon kaiverretaan parin nimet tai nimikirjaimet ja vuosiluku, jonka jälkeen lukko käydään ripustamassa sillan kaiteeseen. Kun lukko on lukittu, pari heittää avaimen veteen. 

800pxpadlocks_sign_nseoultower
 (Kuva: Korumaa.fi)

 
 (Kuva: Korumaa.fi)

6 kommenttia:

  1. Musta kaakaot ja vaahtikset toimii, samaten hunaja on talvinen juttu. Piparimuotit miellän liian jouluiseksi, vaikka sekin on hyvä idea.

    Pitkään vielä häiden jälkeen kun katsoisi villasukat tassuissa, ikkunasta ulos keväisiä hankia ja siemailisi kaakaota, muistuisi mieleen teidän ihanat häät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, että piparimuotit voidaan mieltää liian jouluisiksi. :)

      Poista
  2. Ei se mun mielestä haittaa, että karkkia on muuten, kun eihän sitä kaakaota siellä juoda :) Mun mielestä ei kyllä oikeastaan haittaa, että piparimuotti on jouluinen. Toisaalta mä syönkin pipareita mielummin hiukan pidempään kuin kuukauden tai pari vuodesta ;)

    Mun isällä oli sellaiset pienet paperiset muffinssivuoat täynnä kuivattua karpaloa, banaanilastuja, goji-marjoja jne. Ne oltiin sitten kääräisty sellofaaniin. Kertoi mielestäni hyvin hääparista, koska yrittävät paljolti noudattaa terveellistä ruokavaliota jne. Mua ei lopulta haitannut lainkaan, että pari vierasta oli jättänyt ne pöytiin. Ovat nimittäin maistuneet niin hyviltä, että oon syönyt niidenkin paketit :D Mutta juu, siis aina joku varmaan jättää pöytään on lahjana mitä tahansa urheiluautoa pienempää. Tärkeää on kuitenkin, että lahja on teidän näköinen. Eli esim. ei sitä saippuaa, jos ei siltä tunnu.

    p.s Multa tulee varmaan tällä viikolla vielä postaus näistä, jos haluat lisää ideoita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että löytyy joku muukin pipareiden ystävä! Tosin mä oon vielä pahempi ton glögin kanssa. ;) Pitää aina hamstrata sitä joka kaappiin, jotta voi sitten vaikka juhannuksena lasillisen siemailla. :D

      Ihan mahtava idea toi sun isän idea. :) Ei nimittäin ollenkaan huono vaikka meidänkin häissä. :) Luen mielelläni postauksen vieraslahjoista! :)

      Poista
  3. Piti noista rakkauslukoista kommentoida, että olen joskus itsekin haaveillut, että hankkisi tuollaisen lukon :) Täällä Tampereella on ainakin yhdessä sillassa noita lukkoja ja se on ihan kivan näköistä kyllä.

    VastaaPoista
  4. Mielestäni rakkauslukko on tosi ihana idea. :) Harmi vain, että täällä meillä päin ei ole sellaista siltaa (vielä ainakaan). :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)