keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kortit laatikkoon

Toivoimme häälahjaksi ainoastaan rahaa, koska meillä on ehtinyt näiden kahdeksan vuoden aikana kertyä monenlaista kippoa ja kuppia kaappeihin, eikä oikein keksitty mitään mitä tarvitsisimme (harmi, koska rahan pyytäminen on mielestäni hieman raivostuttavaa, vaikka tässä kohtaa ehkä (?) ymmärrettävää).
Kuitenkin uskon, että joku paketti saattaa meidät yllättää, joten lahjoille tulisi keksiä jokin pieni pöytä tai vastaava.. Ehkä Ometassa voisi hyödyntää yhtä "ikkunalautaa" lahjapöydäksi (alhaalla kuva näistä "ikkunalaudoista"). Ometassa ihastuin ehdottomasti tuohon kiveen materiaalina. Ometta oli juhlapaikkana miehenkin mieleen, vaikka alkuun ajattelimme menevämme naimisiin kotipaikkakunnan kivikirkossa. :)


Yritin etsiä hetki sitten mummoni vintiltä sellaista vanhaa nahkaista matkalaukkua/salkkua. Etsinnöistä ja mummoni pettämättömästä muistista huolimatta nahkasalkkua ei vintiltä löytynyt. Ehdin jo unohtaa koko matkalaukun etsimisen, kunnes eilen kävin yhden ystäväni kanssa Sokoksella. Löysin aika ihastuttavan puisen, ja valmiiksi hieman kuluneen "laukun". Keksin heti laukulle käyttötarkoituksen meidän häistä. Edelleen tosin harmittelen, että en löytänyt mofan (äidinisä) vanhaa nahkaista matkalaukkua. Sillä olisi ollut tunnearvoa, sekä varmasti enemmän merkitystä häissämme <3. Tähän hätään tämä puinen salkku kelpaa ihan hyvin. :)


Ajattelin, että laatikko tulisi olemaan auki häissämme. Laatikon sisään voisi sujauttaa kortteja, jos sellaisen on meille tehnyt tai ostanut. :) Joskus näin tämän idean hieman erilaisena Pinterestissä ja siitä asti olen ajatellut, että haluan jotain samanlaista meidänkin häihin. Ehkä turha panostus, mutta tiedän jo valmiiksi tuolle laatikolle käyttöä häiden jälkeen. Hassua, että löysin taas Finnmarin tavaraa Sokokselta. Mikäköhän olisi ollut salkun oikea hinta Finnmarilla. 
Vielä pohdin, että hionko tuota pintaa vielä enemmän vanhemman näköiseksi? Ystäväni oli tosin todella vakuuttunut, että laatikko on jo nyt riittävän vanhan näköinen. Täytyy vielä miettiä, mutta tässä tämän illan askarteluja:


Ensin leikkasin mustasta kartongista hieman erikokoisia kolmioita viiriä varten, sekä tulostin kirjaimet. 


Pujotin nauhan laatikon kulmista (onneksi oli melko väljät saumat).


Ripustin kolmiot pyykkipojilla (huomatkaa talveen sopivat lumihiutaleet).


Mitäs tykkäätte?

15 kommenttia:

  1. Tosi siisti laatikko! Joku tuollainen voisi tulla meidänkin lahjapöytään! Hieno idea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokoksella tuota laatikkoa oli kahdessa eri koossa (ja nyt vielä s-etukortilla sai pienen alennuksen). :) Nappaahan idea teidänkin lahjapöytään! Ei ollut vaikea toteuttaa. :)

      Poista
    2. Tulipa siitä hieno ;) et alkanut enään hiomaan?:D

      Poista
    3. Hih. :) En alkanut (vielä). ;) Täytyy katsoa, jos ehtisi hiomaan. :D

      Poista
  2. Näyttää tosi kivalta. Haaveilin pitkään salkusta korteille, mutta luovuin ideasta mm. siksi, etten löytänyt sopivaa laatikkoa kohtuulliseen hintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin etsin ihan tosissani kirpputorit ja huuto.netin kautta nahkaista salkkua, mutta hinnat olivat todella korkeita siihen nähden, että salkulle olisi tarvetta vain yhtenä päivänä. Tälle laatikolle jäi hintaa alennuksen jälkeen pikkasen reilu 12€, ja se isompikaan ei tainut 20€ enempää maksaa. :) Alkuun ajattelin ottaa sen ison, mutta arvelen korttien mahtuvan hyvin tähän pienempään.

      Poista
    2. Oho, tuolla hinnalla olisin minäkin hankkinut. Hyvä löytö! :)

      Poista
    3. Joo ei kyllä ollut hinnalla pilattu. :)

      Poista
    4. Olihan siellä Sokoksella pakko käydä väijymässä - nyt on meilläkin laatikko! Tässä viikko ennen häitä pitäs lopettaa "uusien" ideoiden haaliminen. ;)

      Poista
    5. Hyvä, että löyty! :) Hauska kuulla, että täältä munkin blogista löytyy ideoita toisille. :)

      Poista
  3. Ihana! Meillä tuntuu muutenkin olevan sama maku koristeiden yms suhteen :D ..Laita viestiä kun et enää salkkua tarvitse ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. :) Eiköhän häiden jälkeen aukea jonkinlainen hääkirppis tänne blogiin. ;) Mutta olet ykkösenä sitten tuon salkun kohdalla, jos en mitään virkaa sille löydä (yksi ajatus on, mutta katsotaan). ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)