keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Käpyjä, kaakaota & vaahtokarkkeja

Kerroin joskus aikaisemmin, että meidän paikkakortteja tulee pitelemään kävyt. Pinterestistä löytämästä kuvasta poiketen kävyt saavat vielä valkoisen maalin päälle. Löysin netistä aika hauskan idean vieraslahjaksi. Kaakaota & vaahtokarkkeja sellofaaniin "käärittynä". Ihnana idea ja uskoisin, että helmikuun pakkasilla tämä voisikin olla ihan mukava vieraslahja. Mitä mieltä olette? Eikä muuten olisi mikään ihan törkeän hintainenkaan, jos noista tötteröistä tekee sen kokoisia, että yhdessä tötterössä on yhteen juomaan ainekset. Ainoa ongelmaksi koituva asia on varmaan noiden pienten valkoisten vaahtokarkkien löytäminen. Joskus olen nimittäin ostanut noita pieniä vaahtokarkkeja, mutta kaikissa pusseissa taitaa olla aina niitä kellertäviä ja vaaleanpunaisia. Jos joku tietää, että mistä näitä ihan valkoisia löytyy, niin vinkatkaa.

(Pinterest)

Toki olisi aika hauska idea laittaa karkkibuffan kylkeen lämpimien juomien buffa. Buffasta voisi löytyä terästettyä minttukaakaota (nam). Mitenköhän tuo juhlapaikka ottaisi vastaan tämän idean? He toki sanoivat kesällä sillä käydessämme, että ideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan, joten ehkä lähestyn heitä taas kerran sähköpostilla. Samassa pöydässä voisi olla normi kaakao, terästetty kaakao ja kahvi. Ehkä tähän sopisi myös joku Baileys tyylinen juoma? Ja tietty niitä vaahtokarkkeja, mutta ne löytyy siitä karkkibuffasta. 

(Pinterest)

Helmikuussa on todennäköisesti melko kylmä ilma, joten ehkä olisi asiallista hankkia muutamia vilttejä tai huopia vieraille lämmikkeiksi? Oletteko te ajatelleet hankkia muutamia vilttejä tai huopia häihinne? Pitää vielä varmistaa juhlapaikalta, että voiko siellä edes tulla kovinkaan kylmä. Tilassa on nimittäin takka, ja uskon sellaisen lähemmäs 80 hengen lämmittävän tilaa jo itsessään aika mukavasti. Enkä jotenkin usko, että tilaa mainostetaan hyvänä juhlatilana talvihäihin, jos tila olisi talvella hirveän viileä.

(Prisma.fi)

Tämä ihana huopa löytyy Prismasta! Ja ei mielestäni ihan mikään hirveän hintainen, mutta tietysti, jos näitä neljäkin haluaa, niin satanen on lähes käytetty! Ehkä Ikean parin euron viltit ajavat saman asian. ;) Tietysti, jos vieraita on lähemmäs 80, niin vilttejäkin pitää olla riittävästi.. Mikä teidän mielestä olisi sopiva määrä? Meillä on kotona sellainen puinen laatikko, johon ajattelin, että viltit olisi aika kiva laittaa. Joku kiva teksti laatikon kylkeen ja eiköhän se ole siinä. Nyt sitten vaan hyvää tekstiä keksimään. 

Perjantai lähestyy vihdoinkin! Harmi vain, että tämä tuleva morsian  on saanut inhottavan syysflunssan. Onneksi vielä toistaiseksi on selvitty ihan nuhalla. Ei kiitos kuumeelle! :) Nyt kuumaa kaakaota keittelemään ja villasukkia jalkaan.

14 kommenttia:

  1. Musta toi kaakao ja vaahtikset toimii loistavasti vieraslahjana :)
    samoten aivan ihana idea tuo lämpimien juomien buffa! Varmasti tekee kauppansa ja siinähän voisi olla erilaisia variaatioita, kuten tee se itse irish coffee tai minttukaakao. :P Nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irish coffee kuulostaa muuten hyvältä! :) Kohta lähtee lapasesta tääkin buffa. ;) Täytyy kokeilla, että kuinka työläitä noiden vieraslahjojen tekeminen on. Lopulliset tötteröt voi varmaan tehdä vasta tosi lähellä häitä, koska vaahtikset varmaan kovettuu, jos pitkään joutuvat odottelemaan.

      Poista
  2. Minusta tuo kaakaopussi on ihana idea vieraslahjaksi! Vilttejä meille tulee joitakin kappaleita, varmuuden vuoksi, vaikka juhlatila kuulemma lämmin talvella onkin...mutta jos joku on oikea vilukissa niin ei tarvi meidän häissä palella :) Ja tuo lämpimien juomien buffa olisi tosi kiva, itsekin haluaisin tarjota meidän häissä jossakin vaiheessa kaakaota (ja minttukaakaota) lämmikkeeksi, ehkä iltapalan yhteydessä tai sitten juhlapaikalle saavuttaessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin uskon, että meidän juhlatila on kohtuu lämmin, mutta muutama viltti varmasti tulee olemaan ihan niitä viluisia varten. :) Oletko mistä ajatellut viltit hankkia, vai onko teillä jo omasta takaa vilttejä riittävästi?

      Poista
    2. Muutaman Tiimarin viltin ostin facebookin hääkirppikseltä käyttämättöminä, ja lisäksi ostetaan sitten muutamia niitä Ikean 3,99 vilttejä :) Myydään sitten häiden jälkeen pois jos ovat siistissä kunnossa :)

      Poista
    3. Mekin taidamme pyörähtää Ikeassa. :)

      Poista
  3. Oi, mikä idea tuo kaakaopussi vieraslahja! Nyt rupes itteäkin himottaa antaa meidän häissä kaakaopussi vieraslahjaksi :D pitääpi pistää mietintään! Mä oon ostanut ikean vilttejä 6kpl ja kyllä luulen niiden riittävän ja jos ei riitä niin juhlatilasta löytyy myös takka, niin sen edessä voi vähän vaikka lämmitellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih.. Itsekin aika innoissani tuosta vieraslahjasta! :) Oboyta vain ostelemaan. ;) Meilläkin löytyy takka juhlatilasta, joten ei niitä vilttejä ehkä hirveän montaa tarvitse.

      Poista
  4. Noita vaahtiksia saa ainakin joistain kaupoista leivontahyllyltä, mun mielestä siellä on ollu ihan vaan valkosia pieniä vaahtispusseja. Tosi kiva lahjaidea, jota vieraat ei syö vielä juhlapaikalla niin kuin esim. suklaan jos sitä on lahjana :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkistä. :) Täytyykin pyörähtää leivontahyllyllä.

    VastaaPoista
  6. Hei,
    meillä vietettiin viikonloppu askartelun merkeissä - nimikyltit ja lastenhuoneen koristelut valmistuivat :).

    Antaisin pienen vinkin kun alat niitä käpyjä spray-maalaamaan - tilaa suosiolla kunnon lumispray esim tuolta: http://www.lumitukku.fi/ (saa samalla vaikka tekoluntakin!)
    Aloitimme sillä perus askartelupaikkojen sprayllä - meni hermo sen neljännen kävyn kohdalla! :D.Oikealla versiolla tuli kymmenet kävyt muutamassa minuutissa - tietty kuivuvat tovin. Harmi, ettei tähän kommenttikenttään kai saa lisättyä kuvaa - olisin laittanut meidän version nähtäväksi!


    - Minna Kangas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuosta spray vinkistä. :) Jostain nettikaupasta näin sellaista jääsprayta, mutta ehkä päädynkin sitten tuohon lumispraymaaliin. Oi, olisi ollut mahtava nähdä, että millaisia niistä teidän kävyistä tuli tuolla lumispraylla!

      Minä toivon, että saisimme kaikki askartelut pois alta vuoden loppuun mennessä. Olisi stten vuoden alku aikaa tehdä kaikkia pieniä juttuja.

      Poista
  7. Hei C, jos haluat, niin kerro s-postiosoitteesi (en nyt suoraan löydä sitä blogistasi), niin laitan kuvaa tulemaan :)

    - Minna K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Osoitteeni on: tahdontalvella@luukku.com, kiitos sinulle! Täytyykin tuo sähköposti laittaa näkyville. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)