perjantai 27. syyskuuta 2013

Häämekko

Pari tuntia ja pääsen taas sovittamaan hääpukua! :) Tosin tuollahan se vaatehuoneessa roikkuu, joten olisinhan päässyt sovittelemaan sitä milloin vain. Ennen tätä kaikkea häiden suunnittelua, ja jopa ennen kihlausta tiesin suunnilleen, että minkälaisen häämekon haluaisin. Tosin löytämäni mekko ylitti kaikki odotukset. Pystyn helposti sanomaan, että olen todella tyytyväinen. Useampi kaveri on ihmetellyt, että ostinpa mekkoni ajoissa... Ostin nimittäin häämekkoni 378päivää ennen hääpäivää! :) Vuosi ja 13päivää tarkalleen. Ja edelleen olen tyytyväinen. Toki mekkoa täytyy vielä pienentää, mutta muuten ei mekkoon ole muutoksia tulossa. Se on vaan täydellinen juuri minulle.


Yritin kerätä mahdollisimman erilaisia mekkoja tuohon kollaasiin. En oikeastaan ollut koskaan aikaisemmin ajatellut, että kuinka monenlaisia mekkoja onkaan olemassa. Varmasti siis löytyy jokaiselle vartalotyypille juuri sopiva mekko. Hinnoissakin on huomattavia eroja. Pystyy valitsemaan ihan uuden, kerran käytetyn, perintö mekon, vuokratun mekon ja itse tehdyn mekon välillä (vaihtoehtoja on varmasti vielä luettelemiani enenemmän). Olenkin joskus aikaisemmin kertonut, että oma mekkoni löyty Elämäsi juhlat hää- ja juhla messuilta Lahdesta. Tapahtuman ideana oli saada käytetyt morsiuspuvut myyntiin "liikkeeseen"  messupäivien ajaksi. Pop-up -secondhandshopissa tulevilla morsiamilla oli mahdollisuus valita sovitettavat puvut tangosta ja sovittaa puku kuten morsiusliikkeessäkin, ammattitaioitsen myyjän avustuksella. Muokkausmahdollisuuksista ja tarvittavista korjauksista sai heti hinta-arvion. Ainoa ero liikkeeseen oli se, että ostopäätös pitää syntyä saman pöivön aikana, mieluiten ennen puvun joutumista seuraavan morsiamen käsiin.

Myytävissä puvuissa oli useimmiten tanssittu jo yhdet häät, ja puvut oli tuotu pestyinä järjestäjälle. Puvut olivat myyntitilassa messujen ajan, minkä jälkeen myymättömät puvut pystyi mekon omistaja noutaa järjestäjältä. Käytetyn puvun omistaja ei siis joutunut pukuaan itse myymään, vaan häntä autettiin myös hinnoittelussa ja muissa kysymyksissä.

Oma mekkoni ei olisi varmasti päässyt edes sovituksen verran päälleni, jos ripeä kaasoni ei sitä olisi suorastaan kiskaissut rekistä (itseäni huimasi mekon todella kova hinta). Onneksi kaasoni oli taas valoakin nopeampi ja tiedusteli myyjältä mekon hintaa... Ja mitä kävikään.. Hinta ei todellakaan ollut se, joka lapussa komeili. Siitä alkoi siis todellinen rakkaus mekkooni. Sovituksesta ostopäätökseen kului ehkä 20min. :D Onneksi ehdin sovittamaan mekkoa ennen yhtä toista morsianta, koska ripeästä ostopäätöksestäni johtuen jäi tämä toinen morsian kirjaimellisesti ruikuttamaan rannalle. ;) Hih.. Taisinpa jopa kuiskata kaasolle, että "mä revin ton naisen hiukset, jos se ostaa tän mun mekon". Tapahtumassa tosissaan oli sellainen lappu systeemi, jota en nyt jaksa lähteä selvittämään. Pääasiahan on se, että mekko roikkuu onnellisesti minun vaatehuoneessa. :)

Minun mekkoni oli liikkeen mallikappale, joten ensimmäisiä häitä tuossa mekossa tanssitaan vasta helmikuussa. Odotan jo, että pääsisin esittelemään mekkoani täällä blogin puolella, mutta se tapahtuu vasta sitten helmihäiden jälkeen.


Mitäs sitten häiden jälkeen?
Oletko ajatellut säilyttää oman pukusi?
Teetätkö siitä kenties jotain?
Myytkö pukusi?
Vai palautatko vuokraamoon?


Ja vielä loppuun "biisi rakkautta":

"Missä on se pieni tyttö,
joka nauravin silmin aina leikki pikku prinsessa häähunnussaan?

Missä on se pieni tyttö,
joka seinään kun piirsi,
riitti hymy isän sydämen sulattamaan.

Nyt leikit taakse jäänet jo on,
mutta tuttu hymy on morsion."

Kyseessä pikkusiskon löytämä biisi. Laulajana Janne Raappana - Kaksi onnellista.

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Käpyjä, kaakaota & vaahtokarkkeja

Kerroin joskus aikaisemmin, että meidän paikkakortteja tulee pitelemään kävyt. Pinterestistä löytämästä kuvasta poiketen kävyt saavat vielä valkoisen maalin päälle. Löysin netistä aika hauskan idean vieraslahjaksi. Kaakaota & vaahtokarkkeja sellofaaniin "käärittynä". Ihnana idea ja uskoisin, että helmikuun pakkasilla tämä voisikin olla ihan mukava vieraslahja. Mitä mieltä olette? Eikä muuten olisi mikään ihan törkeän hintainenkaan, jos noista tötteröistä tekee sen kokoisia, että yhdessä tötterössä on yhteen juomaan ainekset. Ainoa ongelmaksi koituva asia on varmaan noiden pienten valkoisten vaahtokarkkien löytäminen. Joskus olen nimittäin ostanut noita pieniä vaahtokarkkeja, mutta kaikissa pusseissa taitaa olla aina niitä kellertäviä ja vaaleanpunaisia. Jos joku tietää, että mistä näitä ihan valkoisia löytyy, niin vinkatkaa.

(Pinterest)

Toki olisi aika hauska idea laittaa karkkibuffan kylkeen lämpimien juomien buffa. Buffasta voisi löytyä terästettyä minttukaakaota (nam). Mitenköhän tuo juhlapaikka ottaisi vastaan tämän idean? He toki sanoivat kesällä sillä käydessämme, että ideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan, joten ehkä lähestyn heitä taas kerran sähköpostilla. Samassa pöydässä voisi olla normi kaakao, terästetty kaakao ja kahvi. Ehkä tähän sopisi myös joku Baileys tyylinen juoma? Ja tietty niitä vaahtokarkkeja, mutta ne löytyy siitä karkkibuffasta. 

(Pinterest)

Helmikuussa on todennäköisesti melko kylmä ilma, joten ehkä olisi asiallista hankkia muutamia vilttejä tai huopia vieraille lämmikkeiksi? Oletteko te ajatelleet hankkia muutamia vilttejä tai huopia häihinne? Pitää vielä varmistaa juhlapaikalta, että voiko siellä edes tulla kovinkaan kylmä. Tilassa on nimittäin takka, ja uskon sellaisen lähemmäs 80 hengen lämmittävän tilaa jo itsessään aika mukavasti. Enkä jotenkin usko, että tilaa mainostetaan hyvänä juhlatilana talvihäihin, jos tila olisi talvella hirveän viileä.

(Prisma.fi)

Tämä ihana huopa löytyy Prismasta! Ja ei mielestäni ihan mikään hirveän hintainen, mutta tietysti, jos näitä neljäkin haluaa, niin satanen on lähes käytetty! Ehkä Ikean parin euron viltit ajavat saman asian. ;) Tietysti, jos vieraita on lähemmäs 80, niin vilttejäkin pitää olla riittävästi.. Mikä teidän mielestä olisi sopiva määrä? Meillä on kotona sellainen puinen laatikko, johon ajattelin, että viltit olisi aika kiva laittaa. Joku kiva teksti laatikon kylkeen ja eiköhän se ole siinä. Nyt sitten vaan hyvää tekstiä keksimään. 

Perjantai lähestyy vihdoinkin! Harmi vain, että tämä tuleva morsian  on saanut inhottavan syysflunssan. Onneksi vielä toistaiseksi on selvitty ihan nuhalla. Ei kiitos kuumeelle! :) Nyt kuumaa kaakaota keittelemään ja villasukkia jalkaan.

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Häissä viihtyminen (?)

Pelkkä otsikkokin saa minut ihmettelemään, että onko oikeasti olemassa häitä, joissa vieraat eivät viihtyisi? Ymmärrän, että voi olla todella paljon omasta mausta poikkeavia häitä, mutta haluaisin ainakin uskoa, että vieraana häissä edes jollain tapaa viihtyisin.. Onhan morsian ja sulhanen todennäköisesti "vieraalle" tuttuja. Jäinkin siis pohtimaan, että mikä voisi pilata vieraiden tunnelman siinä määrin, että he eivät viihtyisi hääjuhlassa.

 
(Pinterest)
 
Häiden ohjelma koostuu useimmiten puheista, leikeistä, kilpailuista ja tanssista. Toki jo ihan oma ohjelmanumeronsa on ruoakailu ja kakun leikkauskin. Hääleikkien tarkoituksena on kertoa kaukaisemmillekin sukulaisille hääparista ja heidän luonteesta. Vastuu hääleikeistä on meidän häissä ehdottomasti kaasoilla ja bestmanilla. Minkälaisia ohjelmanumeroita häissämme voisi olla? Ainakin jokin ohjelmanumero, jossa kaikki häävieraat edes vähän saisivat vihiä siitä, että keitä vieraat ovat. Meidän suvut eivät ainakaan kovin hyvin tunne toisiaan.. Puhumatta sitten kavereista. Jossain kohtaa mietimme, että voisi olla ihan selkesäti eri pöytien esittely tyyliin "pöydässä numero yksi istuvat morsiamen vanhemmat ja sisarukset" tai "pöydästä numero kahdeksan löytyy sulhasen enot, tädit ja serkut". :) Miten te olette ajatelleet hoitaa vieraiden esittelyn?

Tärkeintä ei varmasti ole, että mitä kaikista mahdollisista ohjelmanumeroista valitsee. Tärkeämpää on varmasti se, miten niitä muokkaa ja tekee hääparin näköiseksi. Mikä tahansa hääleikki viihdyttää  hääparia ja muuta yleisöä kunhan se on oivaltava ja kuvaa hääparia riittävästi.

 
(Pinterest)
 
Yksi oma inhokkini on ehdottomasti säären tunnistamis leikki. :P Muutaman kerran olen tämän nähnyt ja ehkäpä karmivinta on, jos se sulhanen luulee morsiamen äidin jalkaa vaimonsa jalaksi. :D (Tässä kohtaa pakko lisätä, että minun äidin sääri on sen verran timmi, että voisi hyvinkin sekoittua minun sääreen.. ). ;) Miellyttävinpänä "perinteisenä" hääohjelmana pidän morsiuskimpun heittoa ja kyllä siinä sivussa se sukkanauhakin varmasti etsitään mekon alta, vaikka en sitä nyt niin hirmu ihastuttavana pidä.

Vanhan sukunimen hyvästely olisi ihan mahtava numero, mutta miten sen  helmikuussa toteuttaisi? Jossain olen nähnyt, että ilmapallon mukana on vanha sukunimi hyvästelty. Tosin meidän juhlapaikalla on takka, joten olisiko ihan tökeröä heittää vaikka paperilappu takkaan. :D Ääh. Ideoita?

Pöytävisa hääparista olisi ihan jees.. Tai sitten se leikki missä vieraat saavat antaa vuoden jokaiselle kuukaudelle tehtävän.. (osaako joku selittää tätä leikkiä tarkemmin?) Joskus vain olen kuullut tästä.. Vai oliko kenties jossakin reality hääohjelmassa? Aikakapseli on vissiin aika suosittu photo boothin rinnalla. Netistä bongasin joskus neulomiskilpailun/kravattisolmun teko kilpailun. :D En ollut aikaisemmin moisesta ohjelmanumerosta kuullut. Mielestäni tökeröä on yrittää nolata hääparia, mutta huumorin kyllä ymmärrän ehkä. :D

perjantai 20. syyskuuta 2013

Kuulumisia

Ensi viikolle on varattuna aika morsius- ja juhlapukuliike Glamouriin. Mukaan nappaan oman mekkoni, jotta saisin hieman käsitystä siitä, että mitä mekon pienennys tulisi heillä maksamaan (pientä kilpailutusta on tullut tehtyä). Oman mekkoni lisäksi kaasot lähtevät sovittamaan mekkoja itselleen. Saa nähdä, että valitsevatko kaasot mekoiksi yhtään samanlaisia. ;) Minun mekkoni ei onneksi vaadi ihan hirveitä muokkauksia, mutta lähinnä rinnanympärys ja lantio vaativat pienennystä. Mekkoni yläosaa pitää vielä hieman muokata, mutta katsotaan mitä ensi viikolla ompelija sanoo. Mahdollisesti kuviakin tältä reissulta saan tänne blogin puolelle.

 

Kumpikohan kaasoista kommentoi yllä olevia kuvia ensin. :D Ei vissiin kuitenkaan mitään tämän tyyppistä mekko ratkaisua? ;) Värinä toivoisin jotain talveen sopivaa, mutta katsotaan, että mitä Glamourista löytyy.
Kuinka monelle olette muuten näyttäneet oman mekon? :) Minun mekkoni on nähnyt kumpikin kaaso. Toinen jopa sovitti itse mekkoani. :D Olen ajatellut, että pidän kaikille muille mekon vielä ihan yllätyksenä. Sen verran voin paljastaa, että toinen kaasoistani oli todella yllättynyt tekemästäni valinnasta mekon kanssa. ;) Hih.. Vissiin kuitenkin ihan positiivisesti yllättynyt?

Ei sitä vieläkään ihan hahmota, että kuinka lähellä oikeasti häät ovat. Nyt on tosissaan menossa todella rauhallinen hetki näiden suunnitteluiden kanssa (paniikkia odotellessa). Ensi viikon perjantaina mekon sovituksen jälkeen kaasot ja toivottavasti bestman tapaavat meidän luona toisensa.  Muuten tähän syyskuuhun ei enää hirveästi mitään ihmeitä ole tulossa.. Pitääkin katsoa tuolta elokuun lopun tai syyskuun alun postauksista, että mitä syyskuussa olikaan tarkoitus saada aikaiseksi. Ainakin se tulostimen muste on edelleen tilaamatta.

Ensi viikolla olen hieman pidemmällä vapaalla, jolloin ajattelin ainakin vierailla Finnmarin tehtaanmyymälässä. Ostin viime syksynä sieltä sellaisia lumihiutale koristeita, joita ajattelin, että olisi kiva ripustaa koristeiksi niihin valaistuihin oksiin. Finnmarilta voisi löytyä myös jotain muutakin pientä somistetta tai lumihiutaleen muotoisia kynttilöitä. Jos ei Finnmarilta lumihiutaleen muotoisia kynttilöitö löydy, niin teen varmaan tilauksen Decorahouselle.


Odotan jo ihan malttamattomana ensi kuun I love me- messuja. Onko muita bloggaajia lähdössä kyseisille messuille?

lauantai 14. syyskuuta 2013

Tykkään susta niin, että halkeen

Olen miettinyt edelleen sitä kutsukorttiin tulevaa tekstiä. Nyt on muutama aika hyvä löytynyt ja mahdollisesti kortissa lukee jonkun laulun sanoista osa.. Nyt vain mietitään, että olisiko joku meille tärkeä biisi hyvä.. :) Eilen töihin ajaessa radiosta kuului Juha Tapion uusi biisi, josta tykkään kyllä niin, että halkeen. ;) (Hehe, olinpas hauska). Mikä biisi on teille tärkeä? Tai onko kutsuun ylipäätänsä tulossa minkään laulun sanoja?


"Puistossa penkki, penkillä poika
vieressä tyttö ja hiljaisuus
Puhua ois hyvä
Mut sanat niin kuin pähkinä kurkkuun takertuu
Palelevat sormet toistensa lomaan 
Arkana purkalta maistuva suu
Laukkaava sydän ja totinen on poika
kun kumartuu ja kuiskaten lausuu

Mä tykkään susta niin, että halkeen
Mä tykkään susta niin, että halkeen".


Yksi vaihtoehto voisi toki olla jo niin moneen kertaan ihasteltu Johanna Kurkela. ;)

"Pimeän tultua mä puristan sun kättäs,
oothan tässä vielä huomenna.
Sä sanot loppuun lauseet, jotka aloitan,
ja keräät talteen palaset kun hajoan.
Niin oohan tässä vielä huomenna.
Sä oothan tässä vielä huomenna."

Voi olla, että kuitenkaan emme laita laulun sanoja, koska toisaalta ne saattavat olla useammille vieraista ihan outoja biisejä.. Onko ihan pöljää lukea sanoja kortista, joiden alkuperää ei tiedä..?
Toisaalta ällösopöissä biiseissähän on aina joku ihana tarina... Haittaako, vaikka päässä ei rupea biisi soimaan, kun sanoja lukee.

perjantai 13. syyskuuta 2013

Löwenmark

Sormus on ollut käytetyin hakusana googlessa siitä lähtien, kun jouduin pettymään Lumoavan Kiara sormukseen. Yksi merkki Lumoavan rinnalla oli Löwenmark, joilla on mielestäni varsin omaperäisiä sormuksia. Aika hauska keksintö tuo vaimo & mies sormus. :) Keräsin Löwenmarkin sivuilta omat suosikit pieneen kollaasiin. Elina ja Maria sormukset miellyttävät ainakin näin kuvissa, mutta nyt olen oppinut, että kuvassa sormus voi näyttää aivan erilaiselta, kuin luonnossa..


Löwenmarkin hinnat ovat vain aika kovia, että ehkäpä etsin jonkin vastaavanlaisen sormuksen, kuin tuo Elina tai Maria. Selvää on, että haluan sormuksen, jossa timantit on upotettu sormukseen.

tiistai 10. syyskuuta 2013

Erikoiset päivämäärät

Selailin tuossa jotain häämuistiota, kun silmiini pisti otsikko "Erikoiset päivämäärät". Huomasin, että meidän kihlapäivä oli päässyt mukaan erikoisiin päivämääriin 20.12.2012. Hauskaltahan se toki vaikuttaa, jos sen kirjoittaa ilman pisteitä yhteen pötköön. :) Oletteko te menneet kihloihin tai naimisiin jonain erikoisena päivänä? 2012 oli muutama muukin erikoinen päivä esimerkiksi: 12.12.2012.

Jostain luin, että jos missasi tuon 12.12.2012, niin seuraava ihan oikea tuollainen "numeropäivä" tulisi vastaan 1000 vuoden päästä. :o Mieletöntä.. No, eiköhän kihla tai hääpäivässä ole paljon muita tärkeämpiä seikkoja. ;) Mikähän mahtaa olla se tuhannen vuoden päästä oleva päivä 03033003 tai 30033030.
Meillä hääpäivässä ei ole numeroina mitään erikoista 22.2.2013. Kakkosia toki on paljon.

Kerta numeroista tämä postaus, niin tänään jäljellä:

* 165päivää
* 5 kuukautta 12 päivää
* 23,57 viikkoa



Huomenna ajattelin kirjoittaa hieman meidän menusta! ;)

Ps.. Olen muuten miettinyt jo tässä vaiheessa, että häiden jälkeen voisin pitää blogissa hääkirppiksen. :)
On nimittäin tullut ostettua hieman aika paljon hää juttuja, joita ei enää häiden jälkeen tarvita.
Kiinnostaako ketään, vai onko ihan turha juttu?

maanantai 9. syyskuuta 2013

Sormus "kriisi"

Kävin tiistaina sovittamassa Lumoavan Kiara sormusta ja en kyllä voi käsittää, että kuinka voi sormus näyttää kuvassa aivan erilaiselta. Mielestäni kuvissa sormus vaikuttaa kevyeltä ja kauniilta, mutta luonnossa sormus oli enemmänkin tönkkö ja enemmän "luokkasormusmainen",  kuin vihkisormus.. :/ Itse ihastuin Kiara sormukseen juurikin noiden koukeroiden takia.. Olin jotenkin ymmärtänyt, että koukeroiden välissä on ilmaa, mutta eipä näin ollut.. Äääh mikä pettymys.. 
Onneksi tein postauksen niistä messuista, koska I love me messujen yhteydessä on  myös Koru & kello messut. :) Suunnitelmaksi tulikin lähteä näille I love me messuille ja ykkösenä etsin sormusta. ;) Nyt siis odottelemaan vain lokakuun puoltaväliä. 

"I love me -tapahtuman sydämestä hallista 6 löytyy valloittava Järjestetään Häät -teema-alue joka hurmaa niin omia häitä järjestävät kuin häähullut haaveilijat. Noin 300m2 alueella kävijä voi kokea Häät-lehden maailman livenä. Luvassa on mm.häämuotia, koristelua, kattauksia ja lahjaideoita elämyksellisesti nähtävissä ja koettavissa".

(Kuva: Messujen sivuilta)

Messuilla pääsisi myös 12.10 kokeilemaan hääjuoksua. :D


Muita messuille menijöitä?

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Syyskuussa:

* Vihkisormuksien sovitus (piti olla elokuussa)
* Häämekon vienti ompelijan arvioon (puku vaatii pientä muokkausta)
* Kaasojen mekot ja sulhasen puku
* Hääpalaveri x 1 (ainakin) ;)
* Musiikkien keräämistä soittolistalle (musiikkia siis sille ajalle, kun bändillä on tauko)
* Kutsukortin tekstit ja musteen ostaminen tulostimeen. :D

En varmaan koskaan ole ollut näin täpinöissäni syksystä!
Jotenkin on sellainen "Än-yy-tee-NYT" olo näiden suunnittelujen kanssa. 
Koskahan tää kaikki valuu mun vasemmasta korvasta ulos?
(Vai mites se kaaso nyt sanoi, kun luki lainaamiani häälehtiä)




Syksyhäät olisi varmaan talvihäiden jälkeen vaihtoehtona numero 2! :)