lauantai 31. elokuuta 2013

Häämessuja & muita messuja :)

Ajattelin listata tulevia häämessuja tai häihin jollakin tapaa liittyviä messuja. :)

2013:

* Juhlat- ja häät tapahtuma, Uusikaupunki 21.9.2013

Uudenkaupungin alueen toiset juhla- & häämessut järjestetään Kartanon Karkurissa 21. syyskuuta 2013.
Messuilta saat niin hyviä messutarjouksia, kuin erinomaisia vinkkejä ja neuvojakin juhliisi. Messuillamme näytteilleasettajat ovat juuri sinua varten - juuri sinä ja sinun juhlasi ovat heille tärkeitä ja sydämen asioita.

* I love me- messut, Helsinki 11.10.2013

Häät -teema-alie hurmaa niin omia häitä järjestävät kuin häähullut haaveilijat.  Luvassa mm. häämuotia, koristelua, kattauksia ja lahjaideoita elämyksellisesti nähtävissä ja koettavissa.

* Porvoon häämessut 2013

Messuilla esillä juhlapukeutuminen, kauneus ja hyvinvointi, korut, askartelu, koristelu, ruoka ja hääkuvaus.

2014:

* Helsingin häämessut 11.1-12.1.2014

* Turun häämessut 25.1-26.1.2014

* Nainen ja elämäsi juhlat 2014 15.2-16.2.2014 (Lahti)

* Love me do - häätapahtuma 15.2.2014

Love Me Do on häätapahtuma kaikille häitä suunnitteleville, tuleville morsiamille ja sulhoille, kaasoille, bestmaneille ja appivanhemmille. Tulkaa vaikka polttariporukan kanssa viettämään hauska päivä ja ilta! Mukana menossa Suomen häätoimijoiden parhaimmistoa, näytteilleasettajiksi on kutsuttu persoonillisimmat, luvimmat ja loistavimmat hääpukujen, korujen, kutsujen, valokuvauksen, kukkien, suunnittelun, kauneuden ja kampauksien edustajat. Näihin bileisiin ei sinun tarvitse raahata sulhoa väkisin, sillä olemme huolehtineet järjestämällä paikalle kiinnostavaa katseltavaa myös komeimmalle puoliskolle. Motorisoidut menopelit, erikoisoluet ja miesten oma grooming-osasto mm. auttanevat asiaa.

 Olisinan noita messuja vaikka mitä. :) Itse kävin 2013 Nainen ja elämäsi juhlat tapahtumassa. Mukaan tarttui ideoiden lisäksi häämekko. :D Ja ihana mekko onkin.

Vielä minusta ei ole tullut ainakaan omasta mielestäni mikään Bridezilla. ;)



Vielä loppuun ihana idea hääkarkeille:



Voisikohan tätä ideaa hyödyntää karkkibuffassa? :)

perjantai 30. elokuuta 2013

Hiukset

Tein joskus aikaisemmin postauksen mahdollisista hääkampauksista. Yritin taas kerätä hieman tämän hetken suosikkeja. :) Minun hiukset on omasta mielestäni puolipitkät, mutta moni niitä pitkiksi väittää, joten siis hiusta olisi vaikka mihin kampaukseen. Nyt ehkä eniten miellyttää rento kiharakampaus ja löysät letit (kaikkihan varmasti ymmärsi).


Löytyykö näistä kuvista omaa suosikkia? Minun suosikki taitaa olla tuo alhaalla oikealla. :) Hiuksiin voisi tulla jotain "hiustimantteja".

 

Yhden hiuskoristeen ostin ennen kesää, mutta jotenkin se ei vaan enää iske.

torstai 29. elokuuta 2013

Edelliseen postaukseen lisäyksenä..

Niitä ihastuttavia Uggeja myydään esim täällä: http://www.laceandfavour.com/bridal-wear/shoes/wedding-uggs. :) Arvatkaapa, että mitä lähti tässä yövuorossa tilaukseen. Jep.. Aika plus miinus nolla nämä yövuorot. ;)


 just-married-ivory-wedding-boots

hen-night-ugg-bootssomething-blue-just-married-wedding-boots

5 Kuukautta 24 päivää!

Meillä juhlapaikka on todella kaunis, joten turhia koristeluja emme ole ajatelleet tilaan laittaa. Decorahousen sivuilla oli ihania lumihiutale kynttilöitä, jotka ajattelin ainakin koristukseksi hääparin pöytään. :) Alkuun ajattelin kynttilöitä karkkibuffettia koristamaan, mutta se olisi sisältänyt sen riskin, että lapsivieraista joku olisi vetäissyt kynttilät alas pöydältä.

Kynttilä "Lumihiutale" 6 cm / 3 kpl
(Kuva: Decorahouse)
 
Tulevana viikonloppuna olemme menossa käymään mieheni vanhemmilla. Nyt olisi hyvä sauma kerätä niitä "oksia/puita" varastoon. Ajatuksena on, että oksat maalataan valkoisella spraymaalilla ja oksiin kieputetaan "jouluvaloja" (kirkkaita pihavaloja). Juhlapaikalla oli yllävän paljon pistorasioita ja vieläpä aika mukavasti sellaisessa rivissä, että saadaan aika näyttävä juhlapaikka tunnelmallisilla valoilla. Jostain luin tekolumesta talvihäiden koristeluna, mutta ehkä me jätämme tekolumet muiden häihin. :D Olisihan se tosin aika hauskaa, jos lunta heitettäisiin ilmaan kirkosta poistuttaessa...? ;) Harmi vain, että meillä ei ole sitä kirkkoa.

Ennen kesää ostin kengät hääjuhlaan, mutta olen miettinyt, että todennäköisesti tarvitsen kengät joilla voisi käydä ulkona. Pinterestistälöysin ihanan kuvan, mutta mistä näitä kenkiä mahtaa saada? Ihan mahtavat. :)
(Kuva: Pinterest)

Ajattelin seuraavaksi kuvata kaikki karkkibuffettiin tulevat astiat, ja ehkäpä hieman pohdin täälläkin sulhasen pukeutumista (siitä kun ei sulhanen itse ota laisinkaan stessiä). ;) Häiden suunnittelu on edennyt siinä määrin uudelle tasolle, että epävirallinen loma-anomus on pistetty eteenpäin (ei tuottanut ongelmaa, vaikka sattuu häät pahimpaan talviloma kauteen). Ensi kuussa ohjelmassa hääpuvun vienti ompelijan arvioon, hääpalaveria pukkaa loppu kuusta ja kaasotkin varmasti tarvitsisi vaatetta. Miten te olette hoitaneet kustannus puolen kaasojen puvuissa? Juhlapaikkaan on pistetty sähköpostia ja muutamiin tärkeisiin kysymyksiin on saatu vastauksia. Juhlapaikan koristelut saa aloittaa viimeistään kello 17 perjantaina, karkkibuffettiinkin pyydettiin vielä lupa, koska paikalle ei ainakaan omia juomia saa tuoda, joten varmistettiin vielä tuo karkki asia.. Olisihan se kieltämättä ollut aika huvittavaa, jos karkkien tuonti olisi kielletty. 

Jännittävää, että ehdinkö saada sormusta sovitettavaksi enää elokuun aikana.. Täytyy olla yhteydessä liikkeeseen, jos ei mitään kuulu. Muuten on hommat edelleen ihan hyvällä mallilla.. Tosin sulhaspoikien vaatteet menivät palautukseen väärän koon takia, mutta tämäkin pieni virhe. :) Budjetissa ollaan pysytty, joten kyllä häitä taidetaan ihan oikeasti tanssia helmikuussa. ;)

Odotan jo innolla, että saan julkaista täällä meidän ihan mahtavan menun! :)

Harmi, että missasin otsikon "Puolivuotta". Mieletöntä, että häät ovat ALLE puolenvuoden päästä. 

Tänään jäljellä 177päivää ;)

(Ps.. pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä.. Kello 4.29 ei välttämättä ajatus kulje kirkkaimmin)

maanantai 19. elokuuta 2013

Maanantai

Perjantai iltana oli tarkoitus tehdä kutsukortteja hieman eteenpäin. :) Voitteko uskoa, että saimme kaikki kutsut tehtyä! Toki siis vielä puuttuu tekstit ja ajo-ohjeet yms.. Yhteensä kutsuja tehtiin 48kpl, eli hyvin pitäisi riittää. Edelleen mietin sitä tekstiä kortteihin.. Muutama hyvä ja ihan hauska on tullut vastaan, mutta ei sellaista kuitenkaan, joka olisi ihan meidän juttu. 

 

Yhtenä vaihtoehtona olen pitänyt tätä:

" Emme malta olla kertomatta,
suurta juhlaa kuuluttamatta.
x & x menee naimisiin,
piirtäkää siis merkki kalenteriin.
22. päivä helmikuuta koittaa hetki,
josta alkaa yhteinen avioliittoretki."

Jotenkin tuosta puuttuu jotain.. Ääh.. Eiköhän se meille sopiva teksti vielä löydy. :)
(Sopivia saa ehdotella)


Olen yrittänyt päivittää aina muistaessani tuota muistilistaa ja budjettia. Aika hyvin sieltä on saatu jo asioita yliviivattua ja hankittavien asioiden lista on lyhentynyt todella paljon. Isoimmat menoerät tulevat olemaan ruoka ja bändi. Juomapuoli on todennäköisesti vain pieneltä osalta niin, että me tarjoamme, koska paikalle ei saa tuoda omia juomia. Jos jonkun tuleminen jää tästä seikasta kiinni, niin sitten jää.. Kaikkia ei voi aina miellyttää. :) Sitä ei vielä tiedetä, että mikä pistetään siihen tarjottavien juomien määräksi. Ainakin alkumaljat, ruokajuomat ja ehkä jotain vielä sitten ruokailun jälkeen, mutta koko iltaa ei kyllä ravintola hinnoilla tarjota. :)


Nyt tämä yötyöläinen aloittaa ahkeran nettisurffailun. ;) Etsinnässä muutamia pieniä juttuja häihin (niistä sitten myöhemmin).

perjantai 16. elokuuta 2013

Treffit bändin solistin kanssa

Ensi viikon perjantaille on sovittu "treffit" bändin solistin kanssa. Lupaan esitellä bändin heti, kun tiedän itse heistä hieman enemmän. Nyt suurena operaationa on kerätä mahdollisia biisejä, jotka haluaisin heidän soittavan. :)
Bändi soittaa 4x45min setin illan aikana, eli yhteensä kolme tuntia musiikkia. Kerroinkin jo aikaisemmin, että bändi soittaa hieman rokahtavammin Eppuja, Popedaa, ja muita suomalaisia "helmiä". ;) Eput nyt ainakin kolahtaa, koska joskus teininä niitä fanitin ihan tosissaan. :D

(Kuvissa Eput & Popeda)

Seuraavat biisit nyt ainakin on tulleet mieleen:
* Olavi uusivirta - Nuori ja kaunis.
* Jana - Pauliina.
* Lumo - Onnelliset.

Pitää vielä selvittää, että kuinka monta biisiä bändi pystyy harjoittelemaan. :D
Uskon kyllä, että heidän listassaan on meille sopivia biisejä. :)
Millainen bändi teidän häihin on tulossa?

torstai 15. elokuuta 2013

Vieraskirja

Olen alusta asti ajatellut, että meidän vieraskirja tulisi olemaan kehystettävä vieraskirjapuu, johon vieraat voisivat painaa sormenjälkensä. Joskus ajattelin, että haluan oksan, johon vieraat voisivat jättää tervehdyksen, mutta tästä ideasta luovuin kokonaan, koska ei meillä olisi sellaiselle tilaa sitten häiden jälkeen.


Nyt kuitenkin törmäsin ihan mahtavaa ideaan, joka ei vissiin edes ole mikään kovinkaan uusi idea. :)
Nimittäin polaroid kuvat. Olisi ihan mahtavaa, että vieraat pääsisivät liimaamaan polaroid kuvan vieraskirjaan tervehdyksen kera. Harmi vain, että tuollaiset kamerat ovat todella kalliita ihan vain yhtä päivää varten.. Saisikohan tuollaista kameraa vuokrattua?
(Toki kameran vuokraamisessakin on omat riskit..)


Tämäkin aika hauska idea:


Millainen vieraskirja teidän häihin tulee?

Kihlasormus & Vihkisormus

Minulta kysyttiin jo aikaisemmin täällä blogissa, että minkälainen on kihlasormukseni. Tiesin jo ennen kihlautumista, että minkälaisen kihlasormuksen haluaisin. Tiesin myös, että haluan ehdottomasti sormukseni valkokultaisena. En ole koskaan ollut mikään keltakultaisten korujen ystävä, joten valinta oli todella helppo.

Kihlasormus timanttileikatulla koristekuviolla 4 mm. Valkokultaa 585.

Sormusta kävin sovittamassa eräässä liikeessä, mutta pienellä etsinnällä löysin tismalleen saman sormuksen hieman huokeampaan hintaa. Päätös oli siis sillä selvä. Ainut huono puoli oli se, että en tajunnut ottaa Diamon kautta kaiverrusta.. Edelleen nimettömässäni on kaivertamaton sormus.. Hups. ;)


Kihlani saa kaverikseen todennäköisesti Lumoava sarjaan kuuluvan Kiara sormuksen. 
Sormus pitäisi saapua tämän kuun aikana erääseen liikkeeseen sovitettavaksi. Aika mahtavaa, että sain sormukseen -15% allennuksen, koska kyseisessä liikkeessä myytiin kaikki Lumoavan korut -15% alella.


Mitä meinaatte, että sopiiko kihla ja vihkisormus yhteen? :)
Voin ottaa kuvan, kun pääsen sovittamaan Kiaraa, että miltä kihla ja vihkisormus näyttävät yhdessä.

sunnuntai 11. elokuuta 2013

6 kuukautta 11 päivää

Kerroinkin jo aikaisemmin, että teen kutsukortit itse. Nyt on varma visio korttien ulkonäöstä, mutta kortin sisältö on vielä avoinna. Haluaisin kortin sisälle selkeän kutsuosan, jonka lisäksi kortissa olisi kaikki muu tarvittava info. Tärkeimpiä kutsusta ilmeneviä asioita taitaakin olla juhlan aihe, paikka ja aika. Vanhan tavan mukaan kutsujina toimivat yleensä häiden maksajat, eli meidän tapauksessa me kutsumme itse, jos ei nyt muita maksajia ilmaannu. :D Tarkan vierasmäärän selvittämiseksi, kannattaa ilmoittautumisen takaraja olla kuulemma vain kahta viikkoa ennen h-hetkeä. :o Me kyllä ajattelimme, että pyydemmä ilmoittautumiset vähintään kuukautta ennen juhlaa.. Kutsussa tulisi näkyä vielä ilmoittautumisia vastaanottavan henkilön nimi ja puhelinnumero.. Tässäkin kohtaa ajattelin laittaa itseni ja sulhasen.


Meidän kutsuista tulee sopivan persoonalliset ja uskoisin, että ihan meidän näköiset. :) Odotan jo, että saisin näyttää teille meidän kutsut, mutta todennäköisesti näytän kutsut vasta siinä kohtaa, kun ne ovat varmasti postin kautta kulkeutuneet kutsuttavien käteen.


Ajattelimme liittää kutsuun vielä kartan ja ajo-ohjeet, koska meidän vieraat tulevat eri paikkakunnilta. Itseasiassa kukaan ei asu juhlapaikalla. :D Tähän ajo-ohje ja kartta kohtaan ajattelimme liittää vielä tietoja majoitusmahdollisuuksista. Toivomme toki, että ihmiset ilmoittaisivat ruoka-aineallergioistaan.


Häälahjalistaa emme liitä kutsuun, mutta ajattelimme mahdollisesti hyödyntää netin lahjalistoja, jolloin kutsuun liitettäisiin vain nettiosoite. Hirveästi emme toivo mitään ylimääräistä sälää, joten paras lahja on, että mahdollisimman moni meille tärkeistä ihmistä pääse paikanpäälle. <3 Mahdollisesti avaamme häämatkatilin, jos joku haluaa antaa lahjaksi rahaa. Ehkä tämän tyylisellä tekstillä voisimme kertoa haamatkatilistä "Jos häälahjatoiveen esittää saa, niin häämatka kassaa kartuttakaa".


Yritän etsiä kutsuihin jonkun oikein osuvan aforismin tai vastaavan. :) Toki jonkun laulun sanatkin olisi ihanat.
Haluaisin myös, että kutsun tekstissä viitattaisiin talveen, koska olemme aloittaneet seurustelun talvella, kihlautuneet talvella ja nytpä vielä tahdommekin talvella. Tämä oli mielestäni ihan hauska kutsun teksti.

"Vaikka ulkona on kylmä aika,
asuu sydämissämme rakkauden taika.
Kun lumi vielä on luonnon yllä,
 silloin me sanomme toisillemme kyllä.

Helmikuun 22 päivänä 2014 klo 15
xxxxxxxxxxx (paikka)
Tällöin tuntuu olevan se oikea hetki,
aloittaa yhteinen avioliittoretki."

X & X

V.p xx.xx.xxxx mennessä
x: 
x:

Ja ehkä jossain kohtaa voisi mainita:

"Tarinamme alkoi talvella, lupauduimme talvella, tahdomme talvella"

tiistai 6. elokuuta 2013

Tasan kaksisataa

Pikainen päivitys.
Vain 200 päivää..
Ja sanomme "tahdon"! <3
Tämä viikko vielä todella kiireistä töissä,
mutta viikonloppuna lupaan taas kunnon postauksia. :)
Ideoita olisi vaikka kuinka.


Mielessäni on pyörinyt first look kuvaus.


Ja seuraava hääpalaveri!

torstai 1. elokuuta 2013

Sulhaspoikien vaatteet

Uskon löytäneeni hetki sitten juhlavaatteet sulhaspojille. Alkuun ajattelin, että yritän etsiä vaaleansinistä tai harmaata juhlavaatetta, mutta eipä sellaisia taida pojille olla. Löysin kuitenkin Minimint verkkokaupasta siistin näköiset puvut pienille miehille. Settiin kuuluu kauluspaita, liivi, housut ja rusetti. Rusetin voisi toki vaihtaa joksikin teemaväriksi. Mitäs tykkäätte? Aika perus mustavalkoinen, mutta mielestäni aika kiva setti. :)

Jocko Robert Wholesuit, musta/valkoinen

Toisena vaihtoehtona olisi ollut:

Jocko Casper Wholesuit

Mutta tuo lila ei sovi teemaväreihin.. :/ Harmi, että liiviä ja rusettia ei ollut vaikka sinisenä.
Rusetteja löytyisi monissa eri väreissä:

Jumina Exquisity Rusetti, light yellow

Olisihan se ollut ihanaa, jos meillä olisi vielä yksi tyttö morsiusneitona, koska Minimintistä olisi löytynyt vaikka mitä ihania mekkoja pienille prinsessoille. Tässä omat suosikkini:


Jocko Linnea Dress, liilaJocko Hilda Dress, vaaleanpunainen

Tässä meidän sulhaspoika tarkastelemassa juhlapaikkaa. ;)
(Harmi, että kuvassa oli muitakin ihmisiä, joten heidät sensuroitu)


Sulhaspoikinamme toimivat kaason kaksi ja neljä vuotiaat pojat. <3

Turhakkeita?


Aina toisinaan törmää asioihin, jotka eivät mitään välttämättömyyksiä ole, mutta kuitenkin ihan hauskoja ideoita. Toisille asiat ovat tärkeämpiä.. Ja toiselle aivan turhia. Yritin kerätä asioita, joihin olen tässä häiden suunnittelussa törmännyt, mutta omissa häissä näistä ehkä 1-2 asiaa tulee "näkymään".


Tuo taskumatti olisi aika hauska, mutta ehkä polttareissa? :) En ole oikeasti ikinä juonut mitään taskumatista, eli en edes omista kyseistä kapistusta. Olisiko nyt aika ostaa söpö pinkki taskumatti. Kenkätarroista olen maininnut aikaisemminkin. Itselleni "I do" tarra ja miehelle sopivin olisi varmasti "game over" (todennäköisesti nämä tulee olemaan häissä). Alusvaatteisiin tykkään panostaa jo ihan arkipäivinäkin, joten uskon häämekon alta löytyvän jotkut aika kivat alusvaatteet (ei kuitenkaan kuvan kaltaiset). :D Sukkanauha juomalle tarkoitetulla putkella? Ööh.. :D Kuka tunnustaa, että on moista hökötystä reidessään kantanut? Ja viimeisenä putkilo kaasolle/bestmanille.. Ymmärsin, että tämän sisällä voi pitää puheen tai hääleikkien ohjeet tmv.. Tarpeellinen? Vai turhake?